Hlavní obsah

Milán uvidí jubilejní 140. Derby D’Italia

Večerní program italské Serie A přinese bonbónek v podobě Derby D’Italia, tedy utkání v němž změří síly Inter Milán a Juventus Turín. Stará dáma už o nic moc nehraje, přesto se chystá domácím co nejvíce zkomplikovat cestu za titulem.

Článek

Inter Milán v posledních letech nezadržitelně vládne italské Serii A a letos tomu není prozatím jinak. Do konce sezony však stále zbývá několik kol a v poslední době jakoby Nerazzurri docházel dech. Kromě dvou proher v Lize mistrů s Liverpoolem, utrpěli i úvodní ligovou porážku v sezoně, když prohráli v Neapoli. Chuť si svěřenci kouče Roberta Manciniho následně sice spravili výhrami s Regginou a Palermem, ale ve středu uhráli pouhou remízu v Janově s tamním FC.

I přes poslední ztrátu Nerazzurri zvýšili svůj náskok na čele tabulky, jelikož AS Řím prohrál v derby s Laziem. Inter tak má 9 kol před koncem náskok 7 bodů, což není sice málo, ale rozhodnuto jistě stále není. V dnešním souboji s Juventusem se v dresu Milána neobjeví záložník Pelé, který obdržel v Janově kontroverzní červenou kartu. „Myslím si, že to bylo nespravedlivé vyloučení. Avšak rozhodčí si může dělat co chce a myslet si, že to udělal správně. Pro nás to byl poté velmi těžký zápas, protože hráči byli unavení. Dalo se očekávat, že nakonec inkasujeme, ale tým si vedl v této těžké situaci velmi dobře,“ řekl prezident klubu Massimo Moratti. Do sestavy Interu se po vypršení trestu vrací stoper Marco Materazzi. Dlouhodobě zranění jsou César Aparecido, Dejan Stankovič, Olivier Dacourt Walter Samuel a Ivan Cordoba.

Juventus se loni vrátil mezi italskou fotbalovou elitu a nutno poznamenat, že ve velkém stylu. Nikdo moc nečekal, že Bianconeri budou opět patřit k nejlepším celkům Serie A, jelikož korupční aféra dění v turínském klubu hodně ovlivnila. V tuto chvíli je celek Staré dámy pohodlně na třetí příčce tabulky s šestibodovou ztrátou na římské AS a naopak pětibodovým náskokem na čtvrtou Fiorentinu.

Dá se tak říci, že Juventus už o nic moc nebojuje i proto, že na čtvrté AC Milán vzhlíží s 9bodovým náskokem a předkolo Ligy mistrů by mu tak uniknout nemělo, přesto chce vyhrávat. „Jedeme na San Siro vyhrát, chtěli bychom ještě oživit boj o titul. Byl bych raději, aby trofej nad hlavu zvedli hráči AS,“ řekl jasně útočník Juventusu David Trezeguet. V sestavě hostí se dnes jistě neobjeví zranění zraněného Cristiano Zanetti, Jorge Andrade a Marco Marchionni.

Myslíte si, že Inter v tomto utkání zvítězí, pak si na něj vsaďte s kursem 1.80. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.15 a na vítězství Juventusu 4.35.

Reklama