Hlavní obsah

Manchester United hostí Liverpool

Eurotip.cz

Tento víkend si anglická Premier league schovala to nejlepší na konec. Ještě před duelem Chelsea s Arsenalem změří síly lídr soutěže Manchester s čtvrtým Liverpoolem, který si stále udržuje byť jen teoretickou naději na zisk titulu.

Článek

Oba dnešní soupeři se v probíhající sezoně již jednou utkali – na Anfield Road uspěl díky brance Carlose Teveze Manchester. Rudí ďáblové v polovině února podlehli v městském derby svému rivalovi City, ale následně svěřenci trenéra Fergusona třikrát zvítězili na stadionech soupeřů. Ve středeční dohrávce s Boltonem se United opět vrátili na domácí pažit a zásluhou dvou branek Cristiana Ronalda prodloužili vítěznou sérii na 4 utkání.

„Nejdůležitější pro nás byla motivace odskočit na 3 body od druhého Arsenalu. Výraznou roli v boji o titul ještě sehraje Chelsea, kterou čeká na domácí půdě souboj s Arsenalem i s námi,“ dodává trenér Ferguson. Domácí kouč se nejspíš bude muset obejít bez mohutného obránce Ria Ferdinanda, kterého trápí potíže se zády a v utkání proti Boltonu ho nahradil mladý Francouz Gerard Pique. Nejistý je dále start brankáře Edwin van der Sara, kterého trápí poraněná třísla a útočníka Louise Sahy.

Souboj United a Liverpoolu rovněž nabídne konfrontaci dvou nejlepších střelců dosavadního průběhu Premier league – Cristiana Ronalda a Fernanda Torrese. „Nemáme nějaký speciální plán na bránění Ronalda. Jsou zde i jiní nebezpeční hráči jako Rooney, Giggs či Scholes. Obrana United také nebude mít jednoduchou úlohu – ubránit Fernanda Torrese,“ dodává kouč hostí Benitez, který s Liverpoolem ještě Manchester nikdy neporazil.

Reds se po nevydařeném vstupu do roku 2008 opět dostali do výborné formy a za cíl mají minimálně udržet jejich čtvrtou příčku zajišťující účast v předkole příštího ročníku Ligy mistrů. Po bezbrankové remíze na Stamford Bridge Liverpoolští zvítězili v pěti následujících ligových kláních a výhře v Manchesteru by se jistě nebránili. Ani v sestavě hostí se nejspíš nedočkáme žádného velkého překvapení. V dresu Reds ale určitě nevyběhne obránce Daniel Agger, který si po operaci nezahraje do konce sezony. Jedinou změnou oproti vítězné sestavě s Readingem by měl být start zkušeného Johna Arne Riiseho místo mladého Holanďana Babela.

Obránce Liverpoolu Jamie Carragher věří, že spolupráce Gerrard - Torres přinese úspěch. „Tihle dva si sedli a výborně se doplňují. Torres je velmi agilní a Gerrard mu dokáže výborně přihrát,“ dodává 30letá opora obrany Reds.

Podle sázkové kancelář bwin je favoritem na výhru domácí Manchester s kursem 1.90. Na výhru Liverpoolu naopak vypsali bookmakeři poměrně vysoký kurs 3.80. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama