Hlavní obsah

Gretna se pokusí o zázrak, bodovat s Celtikem

EuroFotbal.cz

Rangers porazili Hibernian a na tahu je Celtic. Ten čeká utkání na hřišti poslední Gretny a musí v něm bezpodmínečně vyhrát...

Foto: ČTK

Sammi Hyypia z FC Liverpool (vpravo) se sanží odstavit Stiliana Petrova z Celtiku.

Článek

Gretna FC - Celtic FC  (neděle 15:00)

V Livingstonu se odehraje souboj Davida s Goliášem. "Domácí" Gretna se bude snažit překvapit obhájce titulu Celtic.

Gretna opustila svůj dosavadní domovský stánek v Motherwellu a přestěhovala se do Livingstonu na Almondvale Stadium. Důvodem stěhování z Fir Parku byl věčně promáčený trávník, kvůli kterému musela Gretna odložit už několik utkání. Poslední tým tabulky tak své domácí zápasy dohraje na hřišti druholigového klubu, kde působí český útočník Tomáš Pešír. Svěřenci Micka Wadsworthe, jenž ve funkci manažera nahradil Davida Ironse, si tak budou moct dokonale zvyknout na hřiště, na kterém zřejmě v příští sezoně dvakrát nastoupí v roli hostujícího týmu. Poslední zápasy Gretny jenom dokumentují situaci, které zde panuje. Z posledních devíti zápasů černobílí pouze dvakrát vyhráli a sedmkrát odešli poraženi. Wadsworth očekává, že proti tak velkému klubu, jakým je Celtic, bude chtít nastoupit více hráčů, než tomu bylo v předchozích utkáních. Hráči totiž odmítají za gretenský tým nastupovat kvůli neshodám s vyplácením výplaty. Dva klíčový hráči Greg Fleming a Chris Innes bojkotovali minulé utkání proti Aberdeenu a možná i díky tomu Gretna polehla mužstvu z Pittodrie Stadium 0:3. Mimo hru pro zůstává Fabian Yantorno, který si ztěžuje na problémy s kolenem.

Oba letošní vzájemné duely Celticu a Gretny skončily lépe pro glasgowský klub, jenž si proti nováčkovi Premier League připsal vítězství 2:1 a 3:0.

The Bhoys ztrácejí na rivaly z Rangers šest bodů. Celtic uprostřed týdne nečekaně vypadl ve čtvrtfinále Skotského poháru, když prohrál v opakovaném utkání na svém hřišti s Aberdeenem 0:1. Manažer Gordon Strachan po tomto nepovedeném zápase přiznal, že se jeho mužstvo nachází v krizi. "Jsme v krizi, musíme vyhrát příští zápas, nic jiného nám nepomůže," prohlásil kouč hostí. Herní nepohodu dokumentoval i poslední ligový zápas, ve kterém zelenobílí nedokázali na Celtic Parku vstřelit proti Dundee United jediný gól a remizovali 0:0, byla to jejich první bodová ztráta po devíti utkáních. V tomto střetnutí by se měl už objevit Paul Hartley. Skotský středopolař chyběl ve středu u pohárového zápasu, jelikož ho skolila viróza. Hartley prohlásil, že je potěšený tím, že Gretna bude moct díky finanční pomoci od vedení Scottish Premier League, které Gretně zaplatí náklady na zbývající ligové zápasy a poskytne peníze na mzdy hráčům ve výši sedmdesát tisíc liber, dohrát letošní ročník až do konce. Nyní se však bývalý hráč Heart of Midlothian soustředí pouze na tento zápas, ve kterém chce získat tři body a stáhnout náskok Jezdců.

"V zápase určitě nebudeme mít s nikým soucit. Půjdeme si tvrdě za vítězstvím, to je pro nás ta nejdůležitější věc. Hráči se cítí skvěle. Viděl jsem náš zápas proti Aberdeenu. Vypracovali jsme si plno brankových příležitostí, ale prostě jsme měli smůlu. To utkání by vypadalo jinak, kdybychom nějakou šanci proměnili v gól. Máme skvělou partu hráčů, která stále zůstává dobře naladěna. Nyní se musíme soustředit na nedělní zápas," sdělil Paul Hartley.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 16.00 - 6.50 - 1.12 Tip EuroFotbal.cz: 2 více informací

Reklama