Hlavní obsah

Preview nedělních zápasů ruské Premier Ligy

EuroFotbal.cz

V neděli bude hlavním tahákem souboj mezi FK Moskva a Zenitem Petrohrad, ale hrají se také další utkání. Dinamo Moskva hostí FK Chimki, Kazaň přivítá Vladivostok a na hřišti Nalčiku se představí Perm...

Ilustrační obrázek

Článek

Rubin Kazaň - Luč-Energija Vladivostok  (neděle 13:30)

Ambiciózní Rubin Kazaň hostí Luč - Energija Vladivostok. Domácí budou chtít navázat na výhru s Lokomotivem Moskva a potvrdit tak, že se s nimi musí v této sezoně počítat.

Domácí budou postrádat marodící kvarteto Rebrov, Revišvili, Orechov a Djadjunov. V prvním kole si Kazaň připsala důležité vítězství na půdě Lokomotivu Moskva. Zdá se, že Kazaň bude v této sezoně černým koněm soutěže, v týmu působí řada zkušených a hlavně kvalitních fotbalistů, nicméně jedna vlaštovka jaro nedělá a svěřenci kouče Berdijeva musí na výhru s Lokomotivem navázat i v kolech následujících. Právě Vladivostok by měl být pro prodloužení vítězné šňůry Kazaně ideálním soupeřem.

Luč – Energija Vladivostok se totiž spoléhá výhradně na body z domácího prostředí. Vladivostok je město na dálném východě, na pobřeží Tichého oceánu, nedaleko hranic s KLDR, soupeři tak musí absolvovat několikahodinové vyčerpávající lety. V úvodním kole Vladivostok remizoval s FK Moskva. "Po devítihodinovém letu a tříhodinovém spánku jsme byli nakonec s bodem spokojeni," řekl pro Eurofotbal Roman Hubník. V brance hostů by měl tradičně nastoupit brankář Marek Čech, Marian Palát začne na lavičce. Hostům pro zranění chybí Smirnov a Igor Kralevskij, červená karta proti FK Moskva nepustí do hry Novkoviče.

Za poslední dva roky je vzájemná bilance obou celků vyrovnaná, v posledních čtyřech vzájemných měření sil vždy kraloval domácí celek, naposledy Vladivostok (2:0). Jestli bude tradice pokračovat se dovíme od 13:30 CET.

Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:

Ryžikov - Ansaldi, Thomas, Šaronov, Kvirkvelija - Kobenko, Sibayja, Semak, Karadeniz, Rjazancev - Miloševič.

Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:

M. Čech - Vuškovič, DN Smirnov, Šešukov, Dacosta - Bazajev, Damjanovič, Gvazava, Vujovič, Bulyga - Tihonoveckij.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.80 - 7.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

FK Moskva - Zenit Petrohrad

Ve šlágru 2. kola ruské Premier Ligy se utkají týmy FK Moskva a Zenit Petrohrad. Oba týmy trápí celkem rozsáhlá marodka, kdo si s ní poradí lépe?

V kádru obou celků působí i několik českých a slovenských fotbalistů. Na soupisce domácího celku figuruje Roman Hubník a Tomáš Čížek, na straně hostů trio Šírl, Hubočan a Čontofalský.

FK Moskva trápí vysoký počet zraněných hráčů, na marodce je Koncedalov, Nababkin, Aleinik, Popovič, Krunič a Tomáš Čížek, který laboruje se zraněným kolenem. Další Čech v dresu moskevského celku - Roman Hubník je zdravotně v pořádku, v minulém kole odehrál celé utkání proti Vladivostoku, na pravém kraji obrany si počínal dobře. Jistotu, zda nastoupí proti Zenitu však zatím nemá, Eurofotbalu prozradil, že na kraji obrany hrát určitě nebude. V sestavě FK Moskva visí také několik dalších otazníků, třeba kdo se postaví v útoku vedle Adamova, Maxi Lopéz nebo Barrientos? První jmenovaný se nenachází v optimální formě, naopak Barrientos má proti silným týmům zvýšenou motivaci a předvádí zpravidla skvělé výkony.

V minulé sezoně moskevští nezvládali zápasy proti týmům z čela tabulky, změní se něco příchodem ukrajinského stratéga Olega Blochina? Nového lodivoda FK Moskva čeká proti Zenitu první skutečně ostrý test. Do nového ročníku vstoupilo FK Moskva remízou v dalekém Vladivostoku, přestože tým kouče Blochina narazil na papírově schůdného soupeře, po devítihodinovém letu a tříhodinovém spánku byl nakonec rád za bod. Před duelem proti Zenitu se může FK Moskva pyšnit pětizápasovou šňůrou vítězství na domácí půdě.

Zranění svých oveček znepříjemňuje život i holandskému kouči Dicku Advocaatovi. Ricksen, Křižanač, Lomberts a Dominguez do utkání určitě nezasáhnou. K nadcházející bitvě s FK Moskva se vyjádřilo útočné eso Zenitu Andrei Aršavin. "Nemůžu hodnotit soupeře podle jednoho utkání. V zásadě hráči Moskvy předvádějí stejný fotbal a zůstali na stejné výkonností úrovni jako minulý rok."

Zenit čeká v krátkém sledu už druhé těžké ligové utkání. V úvodním kole hostil Spartak Moskva a po vyrovnaném průběhu remizoval 0:0, podobně složitý duel budou muset svěřenci Dicka Advocaata absolvovat také v neděli. Vypadá to, že Zenit bude mít tuto sezonu těžší pozici než minulý rok, hlavně moskevské kluby nebudou chtít dopustit, aby petrohradské mužstvo obhájilo titul. V sestavě Zenitu by neměl chybět slovenský fotbalista Tomáš Hubočan a bývalý hráč Bohemians Praha Radek Šírl, z lavičky bude utkání přihlížet Kamil Čontofalský, kterého do hry nevpustí jednička Malefejev. Petrohradské mužstvo neprohrálo v lize už pět zápasů v řadě.

FK Moskva nemá na Zenit nejlepší vzpomínky, úřadující mistr totiž moskevskému týmu uštědřil minulou sezonu dvě porážky a navíc s FK už čtyři zápasy v řadě neprohrál. Hlavně útočníkovi Zenitu Aršavinovi se proti "měšťanům" střelecky daří. Šlágr kola odstartuje píšťalka sudího Suchinova od 14:00 CET.

FK Moskva - pravděpodobná sestava:

Ževnov - Godunok, Okoronkwo, Hubník, Kuzmin - St.Ivanov, Bracamonte, Epureanu, Pjotr Bystrov - Barrientos, Adamov.

Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:

Malafejev - Anjukov, Širokov, Hubočan, Šírl - Denisov, Tymoščuk, Zyryanov - Faizulin, Aršavin - Pogrebnjak.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.70 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 0

Dinamo Moskva - FK Chimki

Dinamo Moskva přivítá FK Chimki. Favority jsou domácí, navíc hosté nejsou po vysoké prohře 0:3 proti Amkar Perm v optimálním psychickém rozpoložení.

V prvním kole Dinamo remizovalo 0:0 na hřišti Tom Tomsk, tentokrát by chtěli svěřenci trenéra Kobeleva získat plný počet bodů. Na první trefu v novém působišti zatím čeká Alexander Keržakov, který se do Ruska vrátil z FC Sevilla. Dinamo má proti Chimki šanci protrhnout čtyřzápasovou šňůru bez vítězství, budou se ale muset obejít bez zraněného dua Pimenov, Sierru.

Hostující FK Chimki psychicky srazila potupná porážka s Amkar Perm. Na domácím hřišti museli strávit prohru 3:0. Uvidíme, jestli to hráče nepoznamená v duelu s o nic slabším Dinamem Moskva. Zranění trápí An. Stepanova.

V minulém ročníku byla vzájemná bilance obou celků vyrovnaná. Dinamo doma vyhrálo 2:1, venku zase prohrálo 1:0. Výkop zápasu je naplánován na 16:00 CET, řídit jej bude rozhodčí Vladimír Pettaj.

Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:

Šunin, Kowalczyk, Kolodin, Fernandez, Granat - K. Kombarov, Čochlov, Semšov, Danni, D. Kombarov - Keržakov.

FK Chimki - pravděpodobná sestava:

Berezovskij - Samusevas, Radkov, Trivunovič, Jovanovič - Blatnjak, Drozdov, N. Ceh, Nizamutdinov, Pilipčuk - Antipenko.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.10 - 5.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Spartak Nalčik - Amkar Perm

V posledním utkání 2. kola ruské Premier Ligy hostí Spartak Nalčik Amkar Perm. Obě mužstva v prvním kole naplno bodovala.

Spartak Nalčik se před utkání s Amkarem může spolehnout na kompletní kádr, domácí se podruhé za sebou představí na vlastní půdě a určitě budou chtít navázat na výsledek z prvního kola, kdy porazili Saturn 2:1. Proti Nalčiku však stojí soupeř, který se namlsal vysokým vítězstvím na hřišti FK Chimki. Amkar Perm může proti Spartaku dokázat, že se nejednalo o pouhou náhodu. Trenér hostujícího celku Miodrag Bozovič nemůže počítat se zraněným Volkovem.

Když nahlédneme do statistik, naposledy se Spartak s Amkarem rozešel smírně po remíze 1:1. Za poslední dva roky se spolu utkaly čtyřikrát, jednou zvítězil Spartak Nalčik, jednou utkání skončila remízou a dvakrát se radoval Amkar Perm. Jak utkání dopadne tentokrát? Dovíme se v neděli od 18:30 CET.

Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:

Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Kočubej, Samsonov, Mašukov, Gogoi - Felipe, Bikmajev.

Amkar Perm - pravděpodobná sestava:

Gabulov - Sirakov, Belorukov, Popov, Čerenčikov - Pejev, Drinčič, Djumovič, V. Grišin - Žiljajev, Kušev.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.80 - 2.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama