Hlavní obsah

Lyon hostí Paris St.Germain

Olympique Lyon se potkává s Paris St. Germain a přestože oba celky figurují v rozdílných patrech tabulky, lze očekávat velmi vypjatý duel. Druhým nedělní zápasem je utkání mezi Rennes a Lens.

Článek

Stade Rennes - Racing Lens  (neděle 19:00)

Rennes pokračuje ve zlepšených výkonech a pomalu stoupá středem tabulky. V posledním utkání 30. kola nejvyšší francouzské soutěže hostí na svém stadionu celek Racingu Lens.

Záložník Rennes Jerome Leroy se postaví proti svému bývalému zaměstnavateli. Jerome je klíčovým mužem týmu a i s jeho pomocí patří hostům 10. příčka, která týmu předpovídá snad klidný konec soutěže. Středopolař domácích Sorin je však v prognóze opatrnější, říká: "Musíme co nejdříve získat 43 nebo 44 bodů, které by nám měli stačit k záchraně. V poslední době předvádíme zlepšené výkony a také dostáváme méně branek."

Naopak Lens bude muset ještě tvrdě bojovat, jestli chce v nejvyšší soutěži zůstat. V minulém kole uhrálo divokou, ale hlavně cennou remízu 3:3 s Marseille, ale stále je jen dva body od zóny sestupu.

Hosté se budou muset obejít bez Keity, domácím chybí Fanni, kterého trápí zranění kotníku.

Lens sice má méně bodů než domácí Rennes, ale v minulém kole ukázalo bojovnost, když proti Marseille ani za stavu 0:2 nesložilo zbraně a nakonec dokázalo získat bod. Pokud předvede výkon jako před týdnem, naděje bodovat v Rennes není malá.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:

P. Luzi, S. Mbia Etoundi, P. Hansson, J. Mensah, D. Traore, J. Leroy, E. Didot, O. Sorlin, B. Cheyrou, O. Thomert, J. Briand

Racing Lens - pravděpodobná sestava:

V. Runje, F. Laurenti, A. Coulibaly, M. Bisevac, N. Belhadj, K. Mangane, Y. Demont, N. Kovacevic, K. Monnet-Paquet, T. Maoulida, L. Rémy

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 02

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

Těžký zápas čeká svěřence trenéra Le Guena v Lyonu. Jeho tým se vyhýbá sestupovým příčkám jen díky lepšímu skóre a v neděli narazí na suveréna letošní sezóny – Olympique Lyon. Le Guen před pěti lety trénoval právě Lyon a dokázal s ním získat tři mistrovské tituly v řadě.

Před začátkem sezóny většina fanoušků očekávala, že souboj mezi Lyonem a PSG bude patřit k vrcholům soutěže a narazí na sebe jedny z nejlépe postavených celků soutěže. Realita je však jiná, zatímco Lyon s šestibodovým náskokem vede nejvyšší francouzskou soutěž a má také zálusk na Francouzský pohár, Pařížané se potácejí na dně tabulky a čeká je těžký boj o záchranu.

Sedmý titul je pro Lyon prioritou, předseda klubu Aulas k tomu dodává: "V neděli chceme zvítězit, ne proto, abychom zhoršili pozici PSG, ale proto, abychom se ještě více přiblížili titulu."

Olympique Lyon splnil roli favorita a postoupil přes Sochaux do čtvrtfinále Coupe de France. Nechybělo mnoho a mohlo se prodlužovat, hosté totiž minutu před koncem srovnali na 1:1, krátce poté se však podruhé v zápase trefil Karim Benzema a zajistil Lyonu postup. Dál jde také mužstvo Paris St.Germain, které vyřadilo druholigovou Bastii.

V průběhu týdne se objevily informace, že Real Madrid se údajně stále nevzdal možnosti angažovat útočníka Lyonu Karima Benzemu. Ačkoliv Benzema nedávno prodloužil s Lyonem smlouvu až do roku 2013, podle několika francouzských deníků byli v Lyonu jednat zástupci Realu o ceně, za níž by byl Benzema k mání.

UEFA vyměřila Lyonu pokutu 3200 eur. Důvodem je chování fanoušků francouzského klubu, kteří při zápase Ligy mistrů proti Manchesteru United mířili na hostujícího Cristiana Ronalda laserovými ukazovátky, a znepříjemňovali mu tak hru.

Útočník Pedro Pauleta bude v následujících dvou utkáních chybět svému Paris St. Germain. Portuglaský útočník si v ligovém zápase s Valenciennes poranil stehenní sval. Do finále Ligového poháru s Lens, které se hraje 29. března, by však měl být v pořádku.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:

G. Coupet, F. Clerc, Cris, J. Boumsong, F. Grosso, M. Bodmer, J. Toulalan, K. Kallström, A. Keita, Fred, K. Benzema

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:

M. Landreau, Cearà, Z. Camara, M. Yepes Diaz, S. Armand, C. Chantôme, J. Clément, G. Bourillon, J. Rothen, A. Diané, D. Ngog

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.65

Tip EuroFotbal.cz: 10

Reklama