Hlavní obsah

Na Stamford Bridge se schyluje ke klání kola!

Londýnské derby je tu znovu! William Gallas se vrací opět na místo činu, a kdo ví, třeba opět skóruje, stejně jako na podzim, kdy rozhodl o domácí výhře Arsenalu. Teď se ale na Stamford Bridge hraje mnohem důležitější zápas, ve kterém už jde opravdu o mnoho, ne-li o všechno!

Článek

Hlavní otázka, která padá nejčastěji před tímto derby, zní: Je vůbec Arsenal připraven na tak složitý duel, který hodně napoví, kdo z těchto dvou klubů má skutečně na boj o titul? Vždyť teď čtyřikrát po sobě remizoval a to navíc se soupeři z druhé poloviny tabulky, tedy až na Aston Villu, to byl ale zase domácí zápas. Takové výsledky vskutku nejsou hodny budoucího mistra. Mnozí odborníci přisuzují tento náhlý pokles formy ošklivému zranění Eduarda, před nímž Arsenal čtyřikrát vyhrál a po němž (včetně onoho zápasu s Birminghamem) čtyřikrát remizoval. Tento důvod však lodivod Kanonýrů Arsene Wenger rázně odmítá, stejně tak jako údajný problém s motivací u hráčů Arsenalu. "Nemyslím si, že máme problém s motivací. Nyní jsme se dostali do cílové rovinky a to je chvíle, kdy ustupuje jakékoliv pozorování soupeře jednoduché snaze o vítězství," ví Wenger.

Též Avram Grant se nedávno ocitl pod citelným tlakem, zejména kvůli nečekanému vyřazení z FA Cupu od průměrného druholigového celku Burnley těsně před branami finále. Pak si na svou stranu fanoušky přiklonil vysokou výhrou nad Derby, jenže hubené a utrápené vítězství nad Sunderlandem a pak divoká remíza s Tottenhamem vyvolaly opět menší vlnu nevole mezi příznivci Blues. Je tedy otázkou, kdo je v lepší formě, potažmo herní pohodě. Výsledky sice hovoří pro Chelsea, ovšem Arsenal doplácel víceméně na smůlu v zakončení a houževnatost soupeřů ze spodních pater tabulky, která jeho stylu hry nikdy nebyla po chuti. Herně na tom Arsenal asi hůř není, ostatně to se ukáže naplno až v neděli. Každopádně Avram Grant na tiskové konferenci uvedl, že je moc spokojen s momentální formou svého mužstva a dodal: "Zbývá osm kol do konce a my se chceme dostat do pozice, kde budeme mít vše ve svých rukou."

A o co že se vlastně bude v neděli hrát? Souboj Chelsea s Arsenalem je duelem druhého se třetím, čili dua nahánějícího první Manchester United. Ve hře tedy není nic menšího než sám mistrovský titul, už tenhle duel hodně napoví, a pokud vyhraje hostující Arsenal, pak přijde na řadu důležitější souboj – Kanonýrů s Red Devils. Zároveň, jestli by se nakonec radoval z mistrovské trofeje Arsenal, stalo by se tak už počtvrté v historii Premier League, v případě Chelsea by se historie opakovala teprve potřetí.

Prosincová prohra Chelsea s Arsenalem byla teprve 16. v historii londýnských derby, kterou si na svůj vrub Blues přičetli. Gunners jsou na tom o něco lépe, když prohráli jen jednou z patnácti "pokusů", a letos dokonce zvítězili ve všech dosavadních osmi londýnských derby. Co se týče samotných vzájemných soubojů těchto dvou rivalů, tak je na tom o dost lépe klub s kanónem ve znaku. Chelsea ho totiž dokázala v posledních 11 duelech přemoci jen jedinkrát před třemi roky. Teď však jede Arsenal na nedobytnou půdu, lépe řečeno nedobytou už celých 77 utkání. Byl to však právě Arsenal kdo před čtyřmi roky a jedním měsícem naposledy Stamford Bridge vyloupil.

Na straně domácí Chelsea se možná schyluje k absenci Petra Čecha v dalším londýnském derby, záleží ještě na tom, jak mu těsně před zápasem dopadnou zátěžové testy. Kdyžtak nastoupí vcelku spolehlivý Cudicini. Jisté už však je, že se zpět do akce se vrací Anelka, Ballack a Obi Mikel.

Arsenal je na tom, jak už je letos tradicí, se zraněními velmi špatně. Mimo hru jsou záložníci Rosický s Diabym a útočník Eduardo. Přeci jen bývávalo hůř. O místo v základní sestavě se pere Walcott, jenž byl dokonce v týdnu nominován do anglické reprezentace k přátelskému utkání s Francií.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články