Hlavní obsah

Rotterdam uvidí městské derby

Šlágr 30. kola nizozemské Eredivise dnes hostí přístavní město Rotterdam. Známější Feyenoord čeká nelehký zápas na Het Kasteel stadionu, domácím stánku Sparty.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Právě doma je Sparta Rotterdam poměrně nebezpečná, což dokazují i poslední vítězství s Utrechtem a Rodou Kerkrade. Výsledky ze hřišť soupeřů mají však Kasteelheren o hodně horší, díky čemuž mají v tuto chvíli pouhý bod náskoku na sestupovou pozici. Chuť si svěřenci trenéra Foeke Booye nespravili ani minulý týden v Nijmegenu, kde prohráli po přestřelce v poměru 2:4.

„Zápas s Nijmegenem byl pro nás velmi důležitý. Po výhře s Rodou jsme hráli dobře, ale na body bohužel nedosáhli. Nyní potřebujeme opravdu vyhrát zápas s Feyenoordem a zažehnat tak alespoň na chvíli rostoucí problémy,“ konstatoval kouč domácích, který se dnes musí obejít bez nigerijské dvojice Sani Kaita - Dele Adeleye. Hrát nemohou ani vykartovaní Iderlindo Moreno Freire, Yuri Rose a Edwin van Bueren.

Velké absence na straně domácích dnes rozhodně nahrávají Feyenoordu, který stále nevzdává naděje na titul, i když vedoucí PSV má o 10 bodů více. Dnešní zápas mají ale Rotterdamští k dobru a 7bodová ztráta by se ještě se štěstím dala smazat. Recept jak vyhrávat venku možná našli muži kouče Berta van Marwijka před 14 dní v Alkmaaru, kde vyhráli nejtěsnějším možným způsobem.

Tři body si připsali i o uplynulém víkendu, když doma přehráli rozdílem třídy Venlo. Se Spartou to však nebude určitě tak jednoduché, byť jen z pohledu, že se jedná o derby. „Sparta není nikdy lehký tým k poražení na jejím hřišti. Na začátku tohoto měsíce zde smetli Rodu. Navíc bojují o udržení, což není nikdy pro soupeře moc dobré,“ řekl trenér Feyenoordu. V sestavě hostí se neobjeví zranění Ron Vlaar, Chun-Soo Lee, Tim Vincken, Andwele Slory a Tim de Cler.

V roli favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství Feyenoordu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.85. Myslíte si, že Sparta uhraje v derby alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na její neprohru je 1.74.

Reklama