Hlavní obsah

Vrátí se Slavia na vedoucí příčku?

Pražská Sparta v sobotu nezaváhala v domácím zápase s Jabloncem a týden před derby pražský „S“ se dostala na první místo tabulky. Slavia však má k dobru dnešní zápas ve Zlíně, po kterém může mít na čele opět dvoubodový náskok.

Článek

Po prohře v Brně Sešívaní sice porazili doma Most, ale venku opět klopýtli, když uhráli remízu v Ostravě. Proti Baníku byli však vítězství velmi blízko, na druhou stranu nutno uznat, že ani remíza není z horké ostravské půdy nic špatného. O uplynulém víkendu sehráli Slávisté první jarní derby a v zápase s Bohemians na Strahově ukořistili všechny tři body. Tradiční konkurent v boji o titul Sparta ale získala na jaře už o několik bodů více a nyní dokonce Slavii v tabulce přeskočila.

Díky tomu dnes nečeká Slávisty ve Zlíně lehký zápas, což ví i trenér Sparty. „Nevím, jestli Slavia klopýtne. Ale určitě vím, že je pod tlakem. Z vlastní zkušenosti víme, jak složité je hrát až jako druhý v pořadí,“ konstatoval Michal Bílek. „My musíme uspět v každém zápase. Nesmíme se ohlížet na to, jestli Sparta hraje před námi nebo po nás a jaký výsledek se soupeři uhraje,“ říká jasně David Hubáček, který přišel do Slavie právě ze Zlína.

„Zlín je nevyzpytatelné mužstvo, doufám, že se umoudří počasí a na zápas nebude mít žádný vliv. Je velmi pravděpodobné, že vepředu bude hrát Libor Žůrek, na kterého si musíme dát pozor. Je to typ hráče, který když má svůj den, tak je schopen rozhodnout utkání,“ konstatoval trenér Slavie Karel Jarolím, který se stále musí obejít bez dlouhodobě zraněné trojice Švento, Janda a Šmicer. Dobrou zprávou je návrat Šenkeříka.

Zlín má každoročně opačné ambice než Slavia, ale letos si prozatím vede poměrně dobře. S dnešním zápasem k dobru totiž vzhlíží na sestupové příčky s náskokem sedmi bodů, což není vůbec špatné. Většinu z dosavadních 26 bodů však získal na podzim, jelikož na jaře porazil pouze Plzeň a ve zbylých čtyřech zápasech prohrál.

Moravané navíc nemají na Slavii vůbec dobré vzpomínky, jelikož od svého postupu do ligy v roce 2002 zaznamenali se Sešívanými pouhé jedno vítězství. Na podzim dokonce utrpěli na Strahově hrozivou porážku 1:7, což se až tak často nevidí. „Musíme se semknout a herní nedostatky nahradit zvýšenou bojovností. Každý z nás musíme podat výkon na hraně svých možností a přidat ještě něco navíc. Jiná cesta k úspěchu nevede. Slavia má na každém postu nesmírnou kvalitu, což prokázala i na evropské scéně. My můžeme pouze překvapit,“ myslí si zlínský Pavel Elšík.

Zlínští vstoupí do zápasu v roli velkého outsidera a vsadit si tak na něj můžete v kursu 4.75. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.20. Na Pražského favorita najdete u stejné sázkové kanceláře kurs 1.70.

Reklama