Hlavní obsah

Cáchy uvidí šlágr kola

Druhá bundesliga má dnes na programu tradiční pondělní dohrávku, která je zároveň šlágrem kola. Na hřišti Cách se totiž představí vedoucí Monchengladbach, který sídlí rovněž na západě Německa a půjde tak o derby.

Článek

Mužstvo Cách hrálo ještě loni bundesligu, avšak letos se mu prozatím moc nedaří. V tuto chvíli ztrácí na postupovou příčku hrozivých deset bodů, ale vzhledem k dnešnímu zápasu k dobru a dalším devíti kolům do konce sezony není stále nic ztraceno. Zabrat potřebují muži trenéra Jürgena Seebergera především na domácím hřišti, kde vyhráli naposled na začátku února a od té doby domácí fanoušci viděli pouze prohry s Wehenem a Fürthem. Recept na vítězství možná našli minulý týden v Paderbornu, odkud si překvapivě přivezli rovnou tři body.

Potvrdit toto vítězství však nebude pro Cáchy nic jednoduchého. „Význam tohoto zápasu nemusím komentovat. Myslím, že nás čeká hodně napínavé utkání,“ říká kouč Seeberger, který se dnes musí obejít pouze bez Hrvoje Vukoviče, jenž není pro zápasové zatížení stále stoprocentně připraven.

Postoupit letos chce i Monchengladbach, který opustil nejvyšší německou fotbalovou ligu rovněž loni. Fohlen podávají v probíhající sezoně velmi dobré výkony, díky kterým jsou na samém čele tabulky. Ve svém stánku doposud prohráli jen jednou, ale daří se jim i venku. Na hřištích soupeřů totiž momentálně lepší celek nenajdeme, což svěřenci trenéra Jose Luhukaye potvrdili před 14 dny v Augsburgu. Na toto vítězství navázali minulý týden domácí výhrou s St. Pauli.

Dnes budou Fohlen útočit už na čtvrtou výhru v řadě, ale derby je vždy velmi nevyzpytatelné. „Cáchy budou vysoce motivovány. Derby je velmi důležité pro fanoušky, jelikož poražení musí být následně hned několik měsíců v ústraní,“ je si vědom kouč Luhukay, který musí řešit především otázku vykartovaného špílmachra Patricka Paauweho, jenž obdržel před týdnem osudovou pátou žlutou kartu.

Dnešní šlágr nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 2.40. Myslíte si, že zápas skončí remízou, pak si na ni vsaďte s kursem 3.20. Vyhrát jistě mohou i domácí 2.70. Na utkání můžete samozřejmě vsázet i živě, k dispozici je i video přenos - to vše u bwin.

Reklama