Hlavní obsah

York hostí Northwich

Na ligové soutěže velmi prázdná dnešní fotbalová nabídka skýtá pouze zápasy z Britských ostrovů. Jedním z nich je dohrávka v anglické Konferenci mezi Yorkem a Nortwichem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Pátá nejvyšší anglická ligová soutěž prochází momentálně velmi perným obdobím. V pátek, respektive v sobotu, totiž měla na programu kompletní 38. kolo a hned na Velikonoční pondělí následující 39. Z něj zbývá odehrát ještě jeden zápas, který dnes hostí severoanglický York.

Domácí City rozjeli sezonu poměrně špatně, ale postupem času nabírali formu, díky které jsou momentálně 11. celkem tabulky. Kvalitní výsledky mají především na hřištích soupeřů, kde nenajdeme moc lepších týmů. Naopak domácí výsledky Yorkies nejsou nejlepší, což dokládá dosavadních sedm porážek z 18 zápasů. Nejlépe si nevedli ani na začátku března v zápase s Burtonem, kterému před vlastními fanoušky nevstřelili branku a zápas nakonec skončil 0:0. Chuť si spravili o pár dní později v duelu s Exeterem, jenž sice patří mezi nejlepší týmy soutěže, ale na severu Anglie prohrál po přestřelce 2:3. Tři body si následně York připsal do tabulky za vítězství na hřišti Forest Green a i sobotní remíza v Rushdenu se dá považovat za dobrý výsledek.

Dnes jistě chtějí svěřenci trenéra Colina Walkera navázat na poslední úspěchy, to ale nebude nic jednoduchého. Už z pohledu na absence je zřejmé, že domácí čeká těžký zápas; v sestavě se jistě neobjeví zranění Darren Kelly a Craig Farrell, vážný otazník visí nad startem Sama Duncuma. Poraněné koleno už nijak nelimituje Nickyho Wroea, ale přesto poslední trénink zmeškal vinou žaludečních problémů. Na hřišti se navíc rozhodně neobjeví Simon Rusk, který přišel z mužstva soupeře a má klauzuli ve smlouvě.

Těchto absencí se dnes jistě Nortwich pokusí využít, i když se dá říci, že už o nic moc nehraje. Klub ze severozápadu Anglie sice je v tabulce třetí od konce, ale z konference padají pouze dva nejhorší celky a na ty vzhlíží s deseti, respektive třináctibodovým náskokem. Do této pozice se však Vics dostali až v poslední době, jelikož od konce února vybojovali hned 14 bodů, což dohromady získali za zbylou část sezony. Velký podíl na těchto úspěších má i brankář Scott Tynan, jehož dnešní start je však velmi nejistý. 24letý gólman, který odstartoval svou profesionální kariéru ve Wiganu, totiž v sobotním utkání s Farsley střídal kvůli zvrtnutému kotníku. Problémy s achilovkou má navíc Danny Williams, jehož start je rovněž nejistý.

Domácí jsou bookmakery bwin favorizováni s kursem na vítězství 1.65, na remízu vypsali kurs 3.40. Myslíte si, že Nortwich potvrdí své famózní poslední výsledky a vyhraje i dnes, pak si vsaďte s kursem4.50.

Reklama