Hlavní obsah

Kdo skončí poslední: Zlín nebo Příbram?

Eurotip.cz

Extraliga volejbalistů má dnes na programu poslední zápas základní části. Ještě před pár dny se očekávalo utkání s obrovským nábojem, jelikož jeden z dua Zlín - Příbram skončí určitě poslední v tabulce. Dnes už však konkrétní umístění nehraje významnou roli, jelikož soutěž čeká reorganizace a letos tak nikdo nesestoupí.

Ilustrační foto - volejbal

Článek

Správní rada Českého volejbalového svazu rozhodla, že nejvyšší domácí soutěž rozšíří na dvanáct týmů a tím pádem si v příští sezoně zahrají Extraligu všichni letošní účastníci. Ty doplní vítěz první ligy a juniorská reprezentace. „Asociace volejbalových klubů (AVOK) kvůli lepšímu hernímu systému dlouhodobě navrhovala rozšíření soutěže na dvanáct týmů. K tomu se přidala představa svazu o zapojení juniorské reprezentace do soutěží,“ konstatoval manažer Fatry Zlín a zároveň předseda AVOK Roman Macek, který odmítá spekulace, že by právě Zlín byl navrhovatelem.

Souboj Zlína s Příbramí se měl uskutečnit už ve čtvrtek, ale hosté uvízli v zácpě způsobené historickou dopravní nehodou na dálnici D1 a na Moravu včas nedorazili. Utkání posledního s předposledním se tak uskuteční až dnes a v roli mírného favorita do něj jistě vstoupí celek Zlína. Ten totiž v poslední době konečně šlape, čímž dává zapomenout na nevydařenou sezonu, kterou komplikovala četná zranění klíčových hráčů a labilní psychika. Ta se výrazně projevovala v závěrech zápasů, které Zlínští tradičně nezvládali, což dokazuje sedm proher v pátém setu.

Příbramští Kocouři dokonce v úvodu sezony vládli tabulce Extraligy, ale v listopadu prohráli těsně 2:3 právě ve Zlíně a následně dlouho prožívali černé období. V něm prohráli dokonce 12 zápasů v řadě, během nichž vyhráli pouhé čtyři sety. Chuť si spravili až na začátku března vítězstvím v pěti setech s Ústím nad Labem, ale tento úspěch byl pouhou výjimkou. Příbram totiž následně prohrála další tři zápasy, čímž se výrazně přiblížila poslední příčce tabulky.

I když není letos poslední místo osudové, oba týmy rozhodně na samém chvostu tabulky skončit nechtějí. Věříte-li, že se Zlínu podaří před vlastním publikem zvítězit, pak si na něj vsaďte s kursem 1.50. Myslíte si, že Příbram překvapí, pak je kurs 2.40 nabízen právě pro vás.

Reklama