Hlavní obsah

Zvítězí Spurs počtvrté v řadě?

Dnešní program NBA zahrnuje šest zápasů a pravděpodobně ten nejzajímavější hostí Amway Arena, domácí stánek Orlanda. Magic přivítají San Antonio, které se v poslední době zvedá, což dokumentují tří výhry za sebou.

Článek

Ani domácí si však nevedli v blízké minulosti špatně, jelikož z posledních 12 zápasů vyhráli hned 9. Díky těmto výsledkům si upevnili vedoucí postavení v nejslabší Jihovýchodní divizi a zajistili si tak účast v play-off. Do závěrečných bojů tak vstoupí na domácí palubovce a proti papírově slabšímu soupeři, což je většinou výhodné. S touto jistotou vstoupili předevčírem do zápasu v Atlantě a možná právě tento fakt Magic svazoval ruce. V průběhu zápasu sice dokázali stáhnout 12bodové manko a do poslední čtvrtiny šli ve vedení, ale v závěrečné části se jim nedařilo a celkem nastříleli pouhých 90 bodů. Opět se potvrdil fakt, že Orlando se střelbou pod 100 bodů nevyhrává.

„Ke každému zápasu musíme přistupovat v plné koncentraci, jelikož nám může něco dát. Není to jen o tom, dostat se do play-off, ale každý den je se co učit a připravuje nás to na vyřazovací boje,“ řekl nejlepší střelec týmu Dwight Howard, který si letos drží průměr více jak 21 bodů na zápas. Výborně mu sekundují především Turek Turkoglu a Rashard Lewis.

Dnes mají Magic možnost na reparát, ale nutno poznamenat, že budou mít proti sobě jedno z nejlépe bránících mužstev vůbec a zároveň loňského vítěze NBA. San Antonio navíc přijede se sérií tří výher v řadě, kterou dává zapomenout na čtyři prohry za sebou. Ve všech třech posledních zápasech navíc Spurs nepovolili soupeři ani 90 bodů, na což naposled doplatil i silný Dallas. „Když jsme prohrávali, nepropadali jsme panice. Hráli jsme bez emocí. Takový zápas jsme potřebovali,“ komentoval souboj s Dallasem střelecký lídr Manu Ginobili. Ani jedno mužstvo nemá problémy s absencemi.

Svou kvalitní obranu jistě chce mužstvo Gregga Popoviče předvést i dnes v Orlandu. Věříte-li, že utkání zvládne a vyhraje čtvrtý zápas v řadě, pak si na něj vsaďte s kursem 1.95. Na výhru domácích vypsali experti bwin kurs 1.87.

Reklama