Hlavní obsah

Grosjean se utká s Kuertenem po osmi letech

Po strhujících soubojích v Indian Wells je na programu další z turnajů série Masters v Miami. Úvodní hrací den nabídne tradičně souboje outsiderů, mezi které se momentálně řadí i Sebastien Grosjean. Zkušený Francouz se o účast ve druhém kole popere ještě s o dva roky starším Gustavem Kuertenem. Na vítěze duelu čeká Radek Štěpánek.

Článek

Divokou kartu pro prestižní podnik v Miami nedostal pouze například Mario Ančič, ale také bývalá světová jednička Gustavo Kuerten, který se v posledních letech zdaleka nepohybuje na výsluní. Dá se říci, že už legendárního Brazilce mají pořadatelé na Floridě rádi, jelikož mu zde dovolili hrát i loni. Od té doby se na okruhu ATP objevil až letos na domácím turnaji v Costa Do Sauipe, ale stejně jako minulou sezonu v Miami, vypadl i zde hned v úvodním kole.

Jak je vidno, od aktuálně 31letého Kuertena už nelze očekávat zázraky, přesto světová tenisová veřejnost rozhodně nezapomene na jeho úspěchy, díky kterým se propracoval až na vrchol žebříčku ATP. Už v roce 1997 triumfoval rodák z Florianopolis na Roland Garros, kde následně zvítězil i v letech 2000 a 2001. Ve své sbírce má celkem 20 singlových titulů z okruhu ATP a 8krát triumfoval ve čtyřhře.

Dnes se Guga utká symbolicky se Sebastienem Grosjeanem, v jehož rodné zemi se mu nejvíce dařilo. Francouz změřil s Brazilcem poprvé síly v roce 1999 a nutno podotknout, že diváci Davis Cupu tehdy viděli fantastický zápas, který nakonec vyhrál Kuerten po setech 6-2, 6-7, 7-6, 6-7 a 9-7. Ještě tentýž rok se však do vedení ve vzájemné bilanci dostal Grosjean, jenž porazil svého soka v Indianapolis a na předchůdci turnaje Masters v Miami - Key Biscayne. Prozatím poslední dva duely svedli tito tenisté v roce 2000, když si každý připsal po jednom vítězství.

Dnes může Kuerten bilanci srovnat, ale přeci jenom je na tom momentálně o něco lépe Grosjean. Rodák z Marseille, žijící právě na Floridě, totiž stále dokáže konkurovat nejlepším hráčům světa, což potvrzuje i jeho podzimní titul z Lyonu či letošní účast ve čtvrtfinále v Sydney. Špatně si bývalá světová čtyřka nevedla ani na Australian Open, kde dokráčela do třetího kola. Po zaváhání hned v úvodním kole turnaje v Indian Wells odcestoval Grosjean na challenger do Sunrise, kde stihl postoupit až do finále, v němž nestačil na Robina Haaseho.

Sebastien Rene Grosjean je sice velký hráč, ale na Kuertenovy úspěchy nikdy nedosáhl a s největší pravděpodobností už ani nikdy nedosáhne. Přesto do dnešního zápasu vstoupí v roli jasného favorita, u bwin si na něj vsadíte s kursem 1.05. Věříte-li naopak v překvapení a tím pádem vítězství bývalé světové jedničky, pak je kurs 6.20 nabízen právě pro vás.

Reklama