Hlavní obsah

Brücknera čeká jubilejní 70. zápas, hráče boj o nominaci

Česká fotbalová reprezentace dnes sehraje přípravný zápas s Dánskem, který hodně napoví, jací hráči se podívají na červnové Euro. V 70. zápase pod vedením trenéra Karla Brücknera se představí všichni nominovaní až na brankáře Laštůvku, který zasáhne do hry pouze v případě zranění Jaromíra Blažka.

Článek

Není tajemstvím, že dnes mají čeští fotbalisté pravděpodobně poslední šanci proklouznout do výběru pro nadcházející šampionát. Nominace musí být totiž uzavřená do 28. května, tedy den po přípravě s Litvou, ale po soustředění v rakouských Korutanech. „Pokud nebudou mít hráči zdravotní potíže, pojede na soustředění již 23 hráčů,“ nechal se včera slyšet kouč české reprezentace.

K zápasu v Dánsku povolal Brückner šestnáct hráčů do pole a dva brankáře. V nominaci je jedno velké překvapení - brněnský Marek Střeštík, který na jaře válí, díky čemuž se nyní může poprat o Euro. „Chci trenérovi zamotat hlavu,“ věří si levonohý záložník. I díky tomuto kroku, jakoby Brückner v poslední době upustil od svého trendu - hrát se zaběhnutým týmem. Už v přípravě na Kypru, kde český tým prohrál 0:1 s Řeckem a následně 0:2 s Polskem, dal trenér šanci novicům, kteří však rozhodně nepřesvědčili.

Dnešní zápas má být ale trochu o něčem jiném. „Pro nás je to zápas, který bereme velmi vážně. Chceme hrát, hrát a vyhrát,“ řekl kouč, který po Mistrovství Evropy u týmu s největší pravděpodobností skončí. Z klíčových hráčů se dnes Brückner musí obejít bez Rosického, Čecha a také Grygery, jenž se zranil o uplynulém víkendu.

V Dánsku nyní napadlo nejvíce sněhu za celou zimu, což překvapilo i domácí výběr, který se připravuje na zápas už od pondělka. „S počasím se musíme vyrovnat, na naši hru by nemělo mít vliv,“ řekl Brückner, jehož tým se s Dánskem utkává pravidelně - poslední přípravný zápas před rokem a půl skončil na české půdě 1:1.

Dánům nevyšla kvalifikace na Euro a momentálně tak začínají budovat nový tým. Jeho hlavní osobností by měl být mladý útočník Arsenalu Londýn - Bendtner, který se trefil v únorovém přípravném duelu se Slovinskem a pomohl tak k vítězství 2:1. Těžko však předpovídat s jakou dnes trenér Morten Olsen vyrukuje, jedno je jisté - hrát nebude zraněný Martin Jörgensen z Fiorentiny.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na vítězství svěřenců Karla Brücknera vypsali kurs 2.55 a na jedničku 2.50. Remíza není dnes rozhodně nepravděpodobným výsledkem, vsadit si na ni můžete s kursem 3.20.

Reklama