Hlavní obsah

Itálii čeká příprava ve Španělsku

Jedním z dnešních nejpikantnějších přátelských zápasů je bezesporu souboj Španělska s Itálií, který hostí stadion Manuela Martineze Valera v Elche. Ani jeden z celků nebude chybět na nadcházejícím Mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku.

Článek

Španělsko prošlo kvalifikací na Euro bez sebemenších problémů a svou účast si zajistilo první příčkou ve skupině F, kde byly týmy jako Švédsko, Severní Irsko, Dánsko či účastník předešlého šampionátu Lotyšsko. Svou kvalitu Španělé prokazovali především na domácí půdě, kde vyhráli všech šest duelů s celkovým skóre 13:1. Na Pyrenejském poloostrově se jim podařilo zvítězit i v úvodní přípravě s Francií, kterou porazili nejtěsnějším možným výsledkem brankou Juana Capdevila.

Dnes přivítají dalšího silného soupeře - úřadující mistry světa z Itálie. „Bude to pro nás velký zážitek plný užitečných zkušeností, zahrajeme si totiž s mistry světa. To, že jsme porazili Francii, neznamená, že vyhrajeme Euro, musíme stále hodně pracovat,“ konstatoval brankář Iker Casillas, který se dnes postaví mezi tři tyče. V sestavě Španělů se naopak pravděpodobně neobjeví zraněný Carlos Puyol, jehož nahradí Carlos Marchena z Valencie.

Ani Italové neměli v kvalifikaci nikterak velké problémy. I když v ní narazili stejně jako ve finále MS na Francii, dokázali skupinu B vyhrát. Zvítězit se jim povedlo také v úvodní přípravě na Euro, v níž přehráli na domácí půdě silné Portugalsko přesto, že kouči Roberu Donadonimu chyběli zranění Gianluigi Buffon a Mauro Camoranesi. Dnes však v sestavě Azzurri chybět nebudou, což se nedá říci o Alessandru Del Pierovi, který nebyl nominován.

Podtrženo, sečteno bookmakeři mírně favorizují Španělsko s kursem 2.20. Na vítězství Itálie nabízí společnost bwin shodný kurs jako na remízu - 3.10.

Reklama