Hlavní obsah

Ančič se utká se Simonem vůbec poprvé

Sony Ericsson Open dnes svede proti sobě tenisty, kteří se prozatím na kurtu nikdy nepotkali, i když jsou už dlouho profesionály. Mario Ančič odstartoval svou kariéru v roce 2001 a Gilles Simon o rok později. Na vítěze duelu čeká ve druhém kole silný Andy Murray.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Zdá se, že Ančič už zažehnal své zdravotní problémy, které ho provázeli prakticky polovinou loňské sezony. Důkazem mohou být jeho úspěchy, kterými se v poslední době prezentuje. Krátce po svém návratu se dokázal probojovat do čtvrtfinále podzimních turnajů ve Stockholmu a Madridu. To však nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když za rok spadl z elitní desítky až na 83. pozici.

Do letošní sezony tak rodák ze Splitu vstoupil s jasným cílem - vrátit se zpět. Naneštěstí však hned v úvodu roku musel opět bojovat se zdravotními problémy, díky nimž spadl v žebříčku na 135. příčku a zápasovou premiéru si odbyl až před měsícem a půl v Marseille. Ve Francii Baby Goran potvrdil, že i přes absence je stále fantastickým tenistou. Na úvod turnaje si dokázal poradit s finalistou Australian Open - Tsongou, následně postupně přehrál Gabajašviliho, Soderlinga a Baghdatise. Až ve finále nestačil na Andyho Murraye, ale i přes tuto porážku rozhodně předvedl obdivuhodný výkon.

Velmi dobře si vedl Super Mario i na domácím podniku v Záhřebu, kde podlehl v semifinále krajanovi Ljubičičovi. „Ivan lépe servíroval, to byl klíč k úspěchu. Měl jsem několik breakballů, které jsem nevyužil a neměl tak šanci soupeři konkurovat,“ řekl po zápase zklamaný Ančič, který se alespoň trochu spravil chuť na uplynulém podniku v Indian Wells. Na Floridě přehrál nejdříve Gaela Monfilse a následně i Fernanda Gonzaleze. Ve třetím kole ale podlehl ve vypjatém duelu J. C. Ferrerovi po setech 5-7, 6-4 a 6-7.

I v Miami se Ančič na úvod utká s Francouzem. Gilles Simon loni prožil životní sezonu, v níž vybojoval druhý, respektive třetí titul na okruhu ATP, když přemožitele nenašel v Marseille a Bukurešti. Díky těmto výsledkům figuroval v žebříčku ATP na 29. příčce, aktuálně je na tom o pět míst hůře. Přesto si ani letos nevede vůbec špatně; nejdále se prozatím probojoval do semifinále v Rotterdamu a do čtvrtfinále v Marseille. Dobrý tenis hrál i na Australian Open, ale ve třetím kole narazil na Nadala. Před týdnem na Pacific Life Open prohrál ve druhém kole s Rusem Južným.

Z předchozích odstavců je jasné, že jsou oba hráči v poměrně dobré formě. Bookmakeři však mají svého favorita v Mariovi Ančičovi, na kterého si u bwin vsadíte s kursem 1.19. Simon rozhodně není bez šance a věříte-li mu, pak využijte poměrně vysokého kursu na jeho vítězství - 3.69.

Reklama