Hlavní obsah

Potvrdí United výbornou formu proti Aston Ville?

Eurotip.cz

Aktuální lídr Premier league Manchester United přivítá na stadionu Old Trafford trápící se Aston Villu, která se sice drží na sedmé pozici zajišťující evropské poháry, ale stejným bodovým ziskem se pyšní i Blackburn a Manchester City. Vedoucí United mohou minimálně do neděle zvýšit svůj náskok na druhou Chelsea už na 8 bodů.

Článek

Domácí míří směle k obhajobě titulu z loňské sezony a prozatím se nezdá, že by ve své honbě za titulem měli zaváhat. V posledních vystoupeních si Rudí ďáblové počínají naprosto suverénním způsobem a před závěrečnými koly drží vše ve svých rukou. Svěřenci trenéra Fergusona se pyšní výbornou sérií 6 vyhraných utkání v řadě s jednou inkasovanou brankou. Minulý víkend se o schopnostech Manchesteru přesvědčil další celek hrající ve velké pohodě – Liverpool, jenž si z Old Trafford odvezl porážku 0:3.

„Výhra proti Liverpoolu ještě zvýšila týmovou sebedůvěru a celkovou pohodu. Co mě však nejvíce potěšilo, byl výkon Paula Scholese. Po více než tříměsíčním výpadku nyní předvádí opět to nejlepší. V dalších týdnech pro nás bude nesmírně důležitý,“ dodává trenér Ferguson na adresu 33letého záložníka.

Proti Aston Ville jdou i statistiky, které říkají, že Villans porazili United naposled v sezoně 1995/96. Jedinými pamětníky jsou právě Scholes a Gary Neville, který po zranění ještě nabírá fyzičku. Kvůli nataženým kolenním šlachám si minimálně 2 týdny nezahraje Luis Saha. Útočnou linii tak nejspíš povede dvojice Rooney-Tevez. Při reprezentačních povinnostech si poranil koleno Darren Fletcher a nekopne si 6 týdnů.

Naději hostům do žil vlévá pouze myšlenka, že by trenér Ferguson pošetřil některé své klíčové hráče na duel čtvrtfinále Ligy mistrů proti AS Řím. Aston Villa se nachází v naprosto rozdílném rozpoložení sil a 5 utkání v řadě nezvítězila. Po prohře s Portsmouthem svěřenci trenéra O´Neilla nedokázali před vlastním publikem porazit o udržení bojující Sunderland a dokonce mu podlehli 0:1.

„Chtěli jsme zvítězit a prohra je velkým zklamáním. Nevytvořili jsme si příliš šancí a celkový výkon byl špatný, za což beru plnou zodpovědnost,“ dodal po utkání se Sunderlandem zklamaný trenér Matin O´Neill. Hosté se budou muset obejít bez obránce Craiga Gardnera, kterého na hradí Olof Mellberg, který se vrací po karetním trestu. Do konce sezony zůstává mimo hru další bek Curtis Davies, a tak ve středu obrany nastoupí opět duo Zat Knight a Martin Laursen. Drobné problémy s kolenem trápili gólmana Scott Carson, ale dnes by měl nastoupit.

Jasným favoritem na výhru jsou pochopitelně domácí United s kursem na výhru 1.30. Na vítězství Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 8.50a na remízu je kurs 4.75.

Reklama