Hlavní obsah

Italský boj o titul - Inter hraje na Laziu, Řím v Cagliari

Tahákem 31. kola Serie A je bezesporu duel Lazia Řím s vedoucím Interem, který bude hájit svůj čtyřbodový náskok. Jeho pronásledovatel AS Řím jede do Cagliari a přestože domácí mají na svém stadionu velmi dobrou bilanci, očekává se export bodů ze Sardinie.

Článek

Cagliari Calcio - AS Řím  (sobota 18:00)

Sobotní předehrávka 31. kola proti sobě svede dva týmy z opačných pólů tabulky. Jeden bojuje o titul a druhý naopak o udržení. Na Stadio Sant' Elia zavítá druhé římské AS a jeho protějškem nebude nikdo jiný než domácí Cagliari, které se potácí na samém chvostu tabulky.

Domácí ale tři body favorizovanému soupeři nedají bez boje. Cagliari neprohrálo již tři zápasy a navíc jim byly vráceny tři body, které jim disciplinární komise dříve odebrala. To rázem několikanásobně zvedlo šance na udržení, jelikož nyní Cagliari ztrácí na nesestupové příčky tři body. Hosté z hlavního města naopak stále stíhají vedoucí Inter, na který ztrácí již jen čtyři body.

Římanům se do sestavy navíc vrací kapitán Francesco Totti, jenž se zotavil ze zranění kolene, v posledních dnech již začal naplno trénovat a měl by být k utkání připraven. Naopak jako kompenzace za návrat Tottiho by se daly brát absence Perrotty, De Rossiho a Vučiniče, kteří si odpykávají trest.

Uzdravený Totti doufá, že opět začne střílet branky a dostane se tak do herní pohody před čtvrtfinálovým zápasem Ligy mistrů proti Manchesteru United. Bývalý italský reprezentant, jenž je nejlepším střelcem svého klubu, již nevsítil branku ve třech ligových zápasech a svou pokaženou bilanci chce napravit.

Totti také prohlásil, že mnohem radši než domácí ligu, by vyhrál Ligu mistrů. "Raději bych vyhrál Ligu mistrů, ale věřím, že máme ještě šanci na Scudetto," říká Totti. "Chci vyhrát s AS Řím, jelikož vyhrát trofej tady se rovná deseti úspěchům kdekoli jinde." Pokud půjde vše podle Tottiho představ, můžou Římané pomýšlet hned na tři trofeje, jelikož vedle dvou zmiňovaných jsou ještě ve hře v Coppa Italia.

Papírovým favoritem sice jsou Římané, ale podle posledních statistik to může být zajímavý souboj. Giallorossi totiž na hřišti soupeře vyhráli jen jednou v posledních pěti případech a domácí Cagliari vytěžilo z možných 18 bodů, které mohlo získat v posledních šesti domácích zápasech, hned 16.

Domácím byli navráceny tři body a šance na záchranu opět nabrala reálnější obrysy. "Jsme šťastní, že nám byly odebrané body opět vráceny, ale situace se pro nás příliš nezměnila. Musíme stále bojovat a doufat, že se v nejvyšší soutěži udržíme," neztrácí naději domácí kouč Ballardini. Ballardini bude mít k dispozici, kromě suspendovaného Contiho, kompletní kádr. Jak brankář Storari, tak útočník Acquafresca se již uzdravili.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:

Storari - Pisano, Lopez, Canini, Agostini - Fini, Cossu, Parola - Foggia - Jeda, Acquafresca

AS Řím - pravděpodobná sestava:

Doni - Cicinho, Mexes, Ferrari, Tonetto - Pizarro, Aquilani - Taddei, Giuly, Mancini - Totti

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.55 - 3.20 - 1.75

Tip EuroFotbal.cz: 2

Lazio Řím - Inter Milán

Šlágr 31. kola se odehraje na Olympijském stadionu v Římě, kde domácí Lazio Řím přivítá vedoucí celek soutěže Inter Milán. Oba týmy naposledy prohráli. Lazio podlehlo Fiorentině 1:0 a Inter doma Juventusu 2:1, pro Nerazzurri to byla teprve první porážka na San Siru a v letošní sezoně italské ligy teprve druhá.

I přesto zůstává na prvním místě, jenže už pouze s čtyřbodovým náskokem před druhým římským klubem AS. Interu Milán se v poslední době už tolik nedaří, než jak tomu bylo ze začátku sezonu. Z posledních sedmi zápasů Inter vytěžil devět bodů, což není na tým , který obhajuje scudetto zrovna nejvíce. Nicméně Nerazzurri jsou stále největšími favority na zisk prvenství. Do konce soutěže zbývá osm utkání a boj o scudetto bude ještě hodně napínavý. Už z důvodu, že svěřenci trenéra Roberta Manciniho ještě sehrají utkání s Fiorentinou nebo městské derby s AC Milán by si neměli dovolit v tomto utkání zaváhat. V Miláně už vyprchalo zklamání z brzkého vyřazení z Ligy mistrů, nyní se slavný klub soustředí na zisk scudetta a úspěch v Coppa Italia.

Lazio Řím se konečně přiblížilo k těm výkonům, které svěřenci trenéra Delia Rossiho předváděli v minulé sezoně. Výjimkou je až poslední utkání na půdě Florentiny, kde Biancocelesti prohráli 1:0, jedinou branku vstřelil čtvrt hodiny před koncem Giampaolo Pazzini. U tohoto nešťastného utkání byl i český reprezentant David Rozehnal. Nicméně pro Lazio Řím to byla porážka po pěti utkáních. Římany neporazili AC Milán (1:1) a ani městský rival AS Řím (3:2). Bohužel ani to už asi nezachrání zpackanou sezonu. Loňský třetí celek je totiž desátý a na příčky zaručující evropské poháry se už nejspíš nedostane, šance jak si zahrát Pohár UEFA v příští sezoně vede už jen přes domácí pohár, kde jsou Biancocelesti už v semifinále a o postup do finále si to rozdají právě s Interem Milán.

Oba soupeři se dobře znají. Bilance Lazia s Interem je hodně vyrovnaná, přesto výsledky hovoří lépe pro Inter, alespoň co se posledních čtyř zápasů týče. První utkání na San Siru skončilo vítězstvím domácího celku jednoznačně 3:0.

Trenér Delio Rossi musí oželit start Simone Del Nera , Modiba Diakiteho a Fabia Firmaniho. Všichni tři mají problémy se zraněním. Chybět bude také vykartovaný Massimo Mutarelli. Podobně jako domácí trenér Delio Rossi má starosti se sestavou i jeho protějšek Roberto Mancini. Zranění nedovoluje start Olivieru Dacourtovi, Walteru Samuelovi a Ivanu Cordobovi. Stop na jedno utkání má útočník Julio Cruz. Na jeho místě se nejspíše objeví Hernán Crespo.

Lazio Řím - pravděpodobná sestava:

Marco Ballotta - Lorenzo De Silvestri, Sebastiano Siviglia, Emilson Cribari, Radu - Ousmane Dabo, Cristian Ledesma, Valon Behrami - Goran Panděv - Rolando Bianchi, Tomasso Rocchi

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Julio Cesar - Maicon, Christian Chivu, Marco Materazzi, JavierZanetti - Maxwell, Dejan Stankovič, Nelson Rivas, Maniche - Hernan Crespo, Zlatan Ibrahimovic

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.10 - 1.95

Tip EuroFotbal.cz: 02

Reklama