Hlavní obsah

Barca hraje na Betisu, šlágr kola se však koná ve Villarrealu

EuroFotbal.cz

Problematický zápas Betisu s Barcelonou otevře program 30. kola španělské nejvyšší soutěže. Druhý celek tabulky se bude znovu snažit dostat pod tlak vedoucí Real, jehož náskok se zápas od zápasu tenčí. Pozor si ale musí dávat na nenápadný Villarreal. Ten se v tomto kole představí doma proti Atlétiku a pokud vyhraje, může směle pomýšlet i na titul.

Článek

Real Betis - FC Barcelona  (sobota 20:00)

Betis hostí Barcelonu a jde o hodně. Hosté bojují o titul, domácí zase o udržení. Utkání se nakonec odehraje na stadiónu El Ruiz de Lopera, i když původně byl Betisu udělen dvojzápasový zákaz hraní na tomto hřišti za incident proti Bilbau. Jenže španělská disciplinární komise se najednou rozhodla, že musí celou situaci pořádně promyslet, a tak trest přijde až po utkání s Barcelonou...

Los Beticos se nachází na slušném třináctém místě, nicméně vzhledem k obrovské vyrovnanosti dolní poloviny tabulky je z toho jen tříbodový náskok na místo osmnácté, tedy sestupové. Betis každopádně v minulém kole ulovil veledůležité tři body na hřišti Osasuny Pamplona (0:1), takže se mu jde do utkání s Barcou s oněco lehčí hlavou.

Los Verdiblancos, nejčastěji inkasující celek z přímých volných kopů, se budou muset obejít bez vykartovaných Arzua a Fernanda Vegy, což do základu protlačí Damíu a Juandeho. Zbytek základní jedenáctky by měl být stejný jako ve většině předchozích kol, brankář Ricardo už je totiž k dispozici poté, co v Pamploně kvůli zranění chyběl.

Barca se minulý týden již poněkolikáté vrátila do hry o titul, boj o titul letos tak trochu připomíná články Viléma Hodra "Jako na kolotoči". Už jen proto se dá těžko odhadovat, jaký výkon tentokráte svěřenci Franak Rijkaarda předvedou. Proti Valladolidu se diváci fotbalem bavili, ale podobných záblesků bez pokračování už bylo letos více.

V Katalánsku zase plnil přední stránky novin Ronaldinho. Ten totiž znovu absentuje, již počtvrté v řadě není v Rijkaardově nominaci kvůli údajnému zranění. Důležitá je však hlavně účast Samuela Eto’oa, ten skŕoval v obou předchozích zápasech a navíc se mu proti Betisu opravdu daří, už mu nasázel sedm branek...

Skvělou formu navíc má i Bojan, nejlepší hráč zmiňovaného utkání s Valladolidem a nejlepší Blaugrana v porážce v Copa del Rey proti Valencii.

Útok by tedy měl být bez problémů, horší už to je s obranou, kde se naštěstí pro Barcu stihl uzdravit "naťuknutý" Carles Puyol, jistá je totiž již absence Márqueze a nově Milita. Obranná čtveřice tedy podle všeho nastoupí ve složení Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal/Sylvinho. Záloha bude od předchozího utkání beze změn, Deco je nadále mimo hru.

Real Betis - pravděpodobná sestava:

Ricardo - Damía, Melli, Juanito, Caffa - Rivera, Capi - Edu, Sobis, Gonzáles - Pavone

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:

Valdés - Zambrotta, Puyol, Thuram, Sylvinho - Xavi, Yaya, Iniesta - Bojan, Eto'o, Henry

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.35 - 3.30 - 1.75

Tip EuroFotbal.cz: 2

Villarreal CF - Atlético Madrid

V sobotním šlágru nejvyšší španělské soutěže se na stadionu El Madrigal utkají dva sousedé v tabulce, třetí Villarreal hostí čtvrté Atlético Madrid.

Ve skvělé formě hrající Villarreal má na svém kontě v posledních sedmi utkáních pět výher a dvě remízy. Díky těmto výborným výsledkům "Žlutá ponorka" pluje za účastí v Lize mistrů v příštím ročníku a navíc se v tabulce přiblížila prvnímu Realu na rozdíl šesti bodů. V minulém kole dokázali svěřenci trenéra Pellegriniho porazit Levante na jeho hřišti 2:1, když necelých deset minut před koncem vstřelil další vítěznou branku v této sezoně útočník Franco. Další pozitivní zprávou pro fanoušky Villarrelu je setrvání Roberta Pirese na El Madrigalu, francouzský záložník prodloužil v týdnu smlouvu s Villarrealem do června roku 2009.

Brankář Villarealu Diego Lopez před utkání řekl:"Každý tým v La lize je těžké porazit, protože ve Španělsku hrají nejlepší fotbalisté na světě. My se ale musíme zaměřit zejména na útok Atlética, protože Forlan a Aguerro jsou oba schopní otočit zápas sami. Navíc oni jsou posíleni vítězstvím před týdnem nad Sevillou a budou jistě chtít tento výkon zopakovat. Budeme muset být velice soustředění, abychom je mohli porazit."

Atlético se zvedá z únorové krize a v měsíci březnu vyhrálo tři ze čtyř duelů. V minulém kolo potvrdilo zlepšující se formu v duelu se Sevillou, když vyhrálo na jejím hřišti 1:2. Díky tomuto vítězství se klub z hlavního města Španělska odrthl na čtvrté pozici, zajišťující účast v Lize mistrů, od ostatních pronásledovatelů. Momentálně mají Colchoneres náskok tří bodů na pátý Racing a pět bodů na šestou Sevillu. "Tento zápas bude pro nás klíčový, jestliže my chceme skončit na konci mezi čtyřmi nejlepšími," podotkl před sobotním utkáním útočník Diego Forlan, jenž před sezonou přišel do Atlétika právě z Villarrealu. Kouč Javier Aguirre může mít radost z návratu beka Seitaridise a středopolaře Raula Garcii, otazník visí jen nad startem Portugalce Simaa.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:

Diego López – Javi Venta, Gonzalo, Godín, Capdevila – Cazorla, Senna (c), Eguren, Matí Fernández – Guille

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:

Abbiati – Antonio López, Perea, Pablo, Pernía – Maxi (c), Cleber, Raúl García, Luís Garcia – Forlán, Agüero

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama