Hlavní obsah

Ligový víkend v Česku otevře duel Olomouce se Zlínem

Jediný zápas nabízí sobotní program 23. kola Gambrinus ligy. V souboji mužstev se středu tabulky přivítá Olomouc na Andrově stadionu Zlín.

Článek

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín  (sobota 17:00)

Úvod 23. kola Gambrinus ligy obstarají v sobotu dva sousední celky pohybující se v závěru první desítky. Do Olomouce si jedou spravit náladu zlínští fotbalisté po domácí prohře se Slavií a rozmnožit si své jarní bodové konto, které zatím čítá pouhé tři body za vítězství nad Plzní.

Svěřenci domácího kouče Martina Pulpita by rádi napravili svůj dojem z uplynulého víkendu, kdy v Liberci ztratili vedení 1:0. V tomto utkání se opět potvrdila bídná střelecká produktivita hráčů Sigmy, kteří v posledních 21 zápasech nedokázali vstřelit více jak jednu branku. To budou chtít napravit dnes, kdy se představí proti Zlínu. Do tohoto střetnutí vstupují také s cílem naplno bodovat. "Ale špatný soupeř to v žádném případě není. Dokáže být nebezpečný ze standardních situací," uvedl na adresu zlínského mužstva trenér Pulpit. Jeho tým nastoupí téměř v kompletní sestavě, do hry totiž nezasáhne pouze dlouhodobě zraněný útočník Lukáš Hartig.

Zlín se na jaře nadále trápí, z dosavadních šesti utkání v tomto kalendářním roce si připsal body pouze za domácí vítězství nad Plzní. Po domácím nezdaru se Slavií nyní míří do Olomouce, kde se mu dlouhá léta nedaří, když si odtud odvezl během 14 let existence samostatné české ligy jediný bod. "Máme alespoň důvod tuto sérii ukončit. Olomouc má sice výbornou obranu, ale naší snahou je také odčinit výsledkově špatný vstup do jarní části ligy," řekl kouč hostí Pavel Hoftych, jenž bude na hřišti postrádat zraněné Pacandu a Vrtělku a distancovaného Zúbka.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:

Drobisz - Jindřišek, Hudec, Šuškavčevič, Škerle - Bajer, Rossi, Hořava, Onofrej - Hubník, Schulmeister.

Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:

Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil, Šmahaj, Elšík, Dujka - Žůrek, Malár.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.70 - 4.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama