Hlavní obsah

Soderling má Wawrinkovi co vracet

Prestižní turnaj série Masters v Miami dnes nabídne další porci zajímavých zápasů. Mezi posledními nočními duely je i ten Soderlinga s Wawrinkou. Vítěz zápasu narazí v dalším kole pravděpodobně na Rogera Federera, který však momentálně není v optimální formě a naskýtá se tak zajímavá šance.

Článek

Ve vzájemném střetnutí se tito dva tenisté potkali doposud jednou. Před třemi lety na US Open byl v pětisetové bitvě úspěšnější Švýcar, který se tak radoval z postupu do třetího kola. Na tento výsledek se dnes jistě pokusí navázat, a má k tomu poměrně dobré předpoklady.

Minulý týden totiž Stanislas Wawrinka zahrál velmi dobře v Indian Wells, kde vypadl až ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Djokovičem. Cestou mezi nejlepší osmičku si dokázal poradit s takovými hráči jako Berdychem, Baghdatisem či dobře hrajícím Korejcem Leem. Tímto výsledkem dal tak jistě zapomenout na neúspěšnou druhou polovinu ledna, respektive celý únor.

V roce 2008 se však rodák z Lausanne probojoval na turnaji ještě dále. Stalo se tak hned v úvodu sezony v Dauhá, kde podlehl až ve finále Andymu Murrayovi. „Je velmi obtížné proti němu hrát. V loňské sezoně hodně vyzrál a je z něj velký hráč,“ sklonil Wawrinka po třísetovém finále poklonu svému soupeři.

V Miami má do finále stále hodně daleko, ale krůček naproti dnes může udělat v zápase s Robinem Soderlingem. Ambiciózní Švéd utrpěl loni v létě vážné zranění zápěstí, díky kterému se na tenisových kurtech půl roku neobjevil. Vrátil se až před měsícem v Marseille a hned ve velkém stylu, když dokázal vyřadit Jarkka Nieminena a Richarda Gasqueta. Recept nenašel až ve čtvrtfinále na Maria Ančiče, který se v tu dobu rovněž vrátil do tenisového kolotoče po dlouhé pauze. Ještě lépe si vedl Soderling týden na to v Rotterdamu, kde postupně porazil Baghdatise, Verdasca, Seppiho a Simona. Prohrál až v závěrečném duelu turnaje s Michaelem Llodrou.

Aby těch úspěchů nebylo málo, 23letému rodákovi z Tibra se dařilo i v Memphisu. Po naprosto hladkých vítězstvích s Niemeyerem a Rumunem Hanescu porazil Soderling i Radka Štěpánka s Andym Roddickem, díky čemuž si zahrál druhé finále v řadě. Do toho sice vstupoval proti Belgičanovi Darcisovi v roli favorita, ale ani na americkém kontinentu na svůj úvodní letošní triumf nedosáhl. „Soupeř hrál velmi dobře, ale je to hanba, že jsem odehrál můj nejhorší zápas za poslední dva týdny zrovna ve finále,“ zpytoval ambiciózní Švéd svědomí po neúspěšném finále. Díky těmto výsledkům se alespoň posunul v žebříčku ATP na 39. příčku, kterou zaobírá i nyní, jelikož v Indian Wells nestačil ve druhém kole na Gasqueta.

Díky těmto úspěchům je dnes Soderling považován za mírného favorita a vsadit si tak na něj můžete s kursem 1.53. Stanislas Wawrinka rozhodně není bez šancí, na Švýcara si u bwin vsadíte s kursem 2.18.

Reklama