Hlavní obsah

Phoenix se loučí s vidinou play off

V zámořské NHL se odehraje stejný počet zápasů jako včera. Pittsburgh bojuje o vedení v konferenci, ale dnes hostí Rangers, kteří ještě nemají jistotu postupu do play off. Do nepříjemné situace se dostal Vancouver, který dnes hostí divizního soka z Calgary. Minimální naději již živí směrem k postupové osmičce Phoenix, který míří do San Jose.

Článek

Žraloci potvrzují, že se jim pod vedením stávajícího trenéra daří nejlépe v posledních čtvrtinách sezóny. Více než měsíc již neodjeli z ledu bez bodu. Pouze ve dvou z posledních osmnácti zápasů inkasovalo San Jose více než čtyři branky. Klub se spoléhá především na brankáře Nabokova, ale na začátku března se blýskl vychytaným čistým kontem i Boucher. Brankář, který strávil dvě sezóny i v dresu dnešního soupeře, byl i v pátek u toho, když si San Jose pojistilo vítězství v divizi. Trenér je se svým mužstvem natolik spokojen, že zrušil včerejší trénink. Poslední otevřený trénink týmu bude k vidění v pondělí. Diváci však mohou přijít oslavit první divizní titul po výluce již dnes. Na ledě při tom ale budou chybět nejspíše až čtyři hráči.

Kojoti se v březnu místo zvýšené bodové aktivity začali ukládat ke spánku. Vyhráli z posledních třinácti zápasů méně než jednu třetinu, ačkoli většinu hráli doma. Phoenix dokázal v minulých osmnácti zápasech pouze třikrát vstřelit více než tři góly. Na vině je například úpadek formy útočníka Vrbaty. Na toho se v klubovém měřítku dotáhl střelecky již Doan. Phoenixu se vydařil za oslední rok zřejmě jediný přestup, když angažoval do branky Bryzgalova. I ten však nyní poměrně často přepouští místo Tellqvistovi. Posily v útoku se naopak týmu nepovedly. York byl zraněný a jinak paběrkoval. Hossa za měsíc dokázal v novém dresu nasbírat pouze mínusové body. Z hlediska obrany Phoenix trpí především při hře v oslabení. Spokojený tak může být jedině s tím, že již nyní vysoko překonal loňský bodový zisk.

Bookmakeři bwin očekávají vcelku jednoznačné vítězství domácího klubu. San Jose je u nich v kursu 1,75 zřetelným favoritem. Hosté se i v případě dnešní výhry mohou při pro ně nepříznivých výsledcích ostatních zápasů s postupem rozloučit. I proto je Phoenix v kursu 3,7 outsiderem, ačkoli v posledních třech vzájemných zápasech byl úspěšnější.

Reklama