Hlavní obsah

Južnyj se utká s Almagrem vůbec poprvé

Eurotip.cz

Sony Ericsson Open se nám přehouplo do druhého týdne, ž čehož je jasné, že jde pomalu do tuhého. Už včera zvládli úspěšně 3. kolo Štěpánek s Berdychem, kteří se mohou případně utkat v semifinále. Na druhé straně pavouku bojuje mimo jiné Michail Južnyj, jenž se o účast v osmifinále utká s Nicolasem Almagrem.

Článek

Rodák z Moskvy je v tuto chvíli lépe postaveným hráčem žebříčku ATP, což jistě bude chtít ve vůbec prvním vzájemném měření sil potvrdit. Už loni Južnyj nakoukl do elitní světové desítky, z níž sice do konce roku vypadl, ale velmi dobré výsledky z úvodu letošní sezony ho mezi Top 10 vrátily. V lednu totiž vyhrál turnaj v Chennai, když ve finále uštědřil lekci Rafaelu Nadalovi. „Rafa nebyl Rafa. Já dnes nevyhrál, Rafa si zápas prohrál naprosto sám. Nečekal jsem, že to bude tak lehké,“ řekl po finále Južnyj, který druhého hráče světa porazil po setech 6-0 a 6-1.

Velmi dobře si 182 cm vysoký tenista vedl i na Australian Open, kde dokráčel do čtvrtfinále, v němž nestačil na pozdějšího finalistu Tsongu. Kvalitní hrou se Južnyj prezentoval také v Marseille, což potvrdil vítězstvími s Marinem Ciličem a Julienem Benneteauem. V Rotterdamu a následně v Dubaji se však rozloučil vždy hned v úvodním kole, a ani v Indian Wells si chuť moc nespravil, jelikož byl ve 3. kole nad jeho síly Lleyton Hewitt, díky čemuž klesl na 11. příčku žebříčku.

Podobný osud může Rusa potkat i nyní v Miami, o což se bezesporu pokusí Nicolas Almagro. V tuto chvíli 22letý rodák z Murcie zakončil loňskou sezonu ne moc dobrými výsledky, na které v úvodu letošního roku navázal; ve 2. kole turnaje v Aucklandu byl nad jeho síly Julien Benneteau a na Australian Open nestačil hned v úvodu na Marina Ciliče. Těmito výsledky tak jen potvrdil, že tvrdý povrch nemá opravdu moc v oblibě.

Antuka je pro Almagra úplně něco jiného, což dokázal v Costa Do Sauipe, kde nenašel přemožitele a radoval se z úvodního letošního turnajového titulu. Ve svém vítězném tažení pokračoval i v Buenos Aires, ale ve čtvrtfinále ho zastavilo svalové zranění v zápase s Juanem Ignaciem Chelou. Do pořádku se dal Španěl velmi rychle a hned na dalším podniku v Acapulco porazil ve finále Davida Nalbandiana, díky čemuž mohl slavit už svůj druhý letošní titul. „Je neuvěřitelné vyhrát během dvou týdnů dva turnaje. V Buenos Aires jsem měl lehčí zranění, ale dostal jsem se z něj velmi rychle a mohl tak v Acapulco startovat,“ řekl po úspěšném finále Almagro, který v Indian Wells vypadl hned na úvod s Nicolasem Mahutem, ale v Miami už přehrál Francouze Clementa.

Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem zápasu Južnyj, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.39. I když Almagro tvrdý povrch nepreferuje, dnes rozhodně není bez šance. Na Španěla si vsaďte s kursem 2.55.

Reklama