Hlavní obsah

Strahov uvidí derby pražských „S“

Každoročně nesmírně očekávaný zápas je tu. Vyprodaný Strahov uvidí souboj dvou největších českých rivalů - Sparty a Slavie. Do 267. derby vstupují v lepší pozici Slávisté, kterým stačí remíza k udržení čela tabulky.

Článek

S remízou se však rozhodně nikdo spokojit nehodlá i proto, že nic moc neřeší. Zvítězí-li Sešívaní, je možné, že už je do konce sezony nikdo z čela tabulky nesesadí, jelikož by měli šest kol před koncem náskok pěti bodů a to není zrovna málo. Zvítězí-li naopak Sparta, pak se dostane do čela, když oproti Slavii bude mít o bod více. „O titulu sice utkání nerozhodne, ale napovědět může,“ říká k těmto faktům dnešní kapitán Slávistů Martin Latka.

Latka přivede tým na hřiště z důvodu karetního trestu Ericha Brabce, což je bezesporu poměrně velké oslabení. „Oslabení to určitě bude, Erich je kvalitní hráč a jeho zkušenosti jsou na hřišti hodně znát. Ale věřím, že ho dokážeme plně nahradit. Máme široký kádr a kvalitní hráče, takže se s touto nepříjemnou skutečností musíme poprat,“ myslí si už zkušený stoper, na jehož výkonu dnes bude rozhodně hodně záležet. Distancovaný je i útočník Jan Blažek a chybět budou i dlouhodobí marodi Šmicer, Švento a Janda.

Sparta jde do derby s vizí vyhrát a slovy trenéra Bílka: "Jsme v lepší formě, doufám, že zápas zvládneme. Slavia má kvalitu, ale oslabí ji absence Brabce.“ Tým z Letné narozdíl od Sešívaných nemá žádné absence, co se základní jedenáctky týče. „Díky nynějšímu náskoku jsou slávisté mírným favoritem, ale my jsme silnější,“ dodává kapitán na druhé straně Tomáš Sivok.

Sparta na jaře klopýtla prozatím pouze jednou, když uhrála pouhou bezbrankovou remízu v Olomouci. Ostatních pět zápasů však vyhrála a to s úctyhodným skóre 14:2. Na podzim ale Slavii dobyla výhrou 2:0 Letnou a na to se nezapomíná. „Samozřejmě, že jim budeme chtít tuto porážku vrátit. Utkání na Letné se nám nepovedlo, Slavia vyhrála zaslouženě. Tentokráte to však bude úplně jiný zápas, v jiné situaci,“ říká jasně obránce Jiří Kladrubský.

Bookmakeři společnosti bwin o něco více věří hostující Spartě, na kterou si můžete vsadit s kursem 2.55. Na remízu vypsali experti světové jedničky kurs 2.80. Věříte-li ve vítězství domácích, tedy Slávistů, pak si vsaďte s kursem 2.75. Na derby budete moci sázet i živě.

Reklama