Hlavní obsah

Srovná Štěpánek svou bilanci s Blakem?

Eurotip.cz

Floridské kurty prozatím českým tenistům svědčí, jelikož se dva z nich dnes poperou o účast ve čtvrtfinále. Tomáše Berdycha čeká zápas s Rusem Tursunovem a Radek Štěpánek změří síly s domácím Jamesem Blakem, který je momentálně ve velmi dobré formě.

Článek

Se současným nejlepším světovým hráčem tmavé pleti se Štěpánek utkal dohromady už pětkrát. Poprvé se tak stalo v roce 2003 v Montrealu, kde zvítězil Blake. Ještě tentýž rok se však z vítězství radoval i český tenista, když Američana porazil na římské antuce. Zbylé tři zápasy se uskutečnily na severoamerickém kontinentu a tedy na tvrdém povrchu. V Indian Wells a Washingtonu vyhrál domácí hráč, ale loni v Los Angeles Štěpánek snížil vzájemnou bilanci na 2:3.

Velmi dobrý tenis hraje rodák z Karviné i v roce 2008, z čehož pramení výborné výsledky. Už na svém úvodním letošním turnaji v Sydney patřil k nejlepším, když vypadl až v semifinále. Následně si sice zkazil chuť prohrou v úvodním kole Australian Open, ale ve Wroclavi došel do čtvrtfinále.

Velmi razantně si Štěpánek zvedl náladu tři týdny na to v San Jose, kde podlehl až ve finále Andymu Roddickovi. „Jsem velmi spokojený, celý turnaj jsem odehrál ve skvělé formě. Čím víc hraji, tím jsem lepší,“ konstatoval Štěpánek po prohraném finále, v němž ho Roddick předčil především díky fantastickému servisu. Podobně si současný 28. hráč světa vedl i na dalším z amerických podniků - v Memphisu vypadl až v semifinále se Soderlingem ze Švédska.

Úspěšně odstartoval Štěpánek i do turnaje v Indian Wells, kde jakožto nasazený začínal druhým kolem. V něm se na dvorci střetl s Maxem Mirným a celkem pohodlně po setech 6-4 a 6-2 svého soka porazil. Nejdůležitějším faktorem tohoto vítězství byl servis 185 cm vysokého Čecha - Bělorusovi dokonce nenabídl ani jeden brejkbol. V dalším kole se však s úvodním letošním podnikem série Masters rozloučil i přesto, že v duelu s Davidem Nalbandianem vyhrál více fiftýnů a soupeři dokonce nadělil kanára.

Na probíhajícím turnaji v Miami se Štěpánkovi přes 3. kolo přejít podařilo, když po Grosjeanovi porazil i Malisseho z Belgie. O účast mezi nejlepší osmičkou se dnes popere s 28letým Jamesem Blakem, který momentálně patří do elitní světové desítky. Narozdíl od loňska však prozatím na turnajový titul nedosáhl a neobhájil tak své tituly ze Sydney z posledních dvou let. Dařilo se mu ale v Delray Beach, kde prohrál až ve finále překvapivě s Japoncem Nišikorim. „Gratuluji Keiovi k vítězství. Celý týden hrál ve výborné formě a myslím, že má velký potenciál,“ konstatoval po finálové porážce sympatický Američan.

Kromě zmíněného úspěchu si Blake vedl velmi dobře v Melbourne, San Jose a Indian Wells, kde shodně dokráčel do čtvrtfinále. Tomu se přiblížil i nyní v Miami, jelikož si už dokázal poradit s Andreasem Seppim a také Fabricem Santorem.

Těžko hledat v tomto zápase favorita, bookmakeři společnosti bwin dávají o něco větší šance Blakeovi, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.57. Jste-li názoru, že vítězství naopak strhne na svou stranu český hráč, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 2.11.

Reklama