Hlavní obsah

Tápající Barcelonu čeká zápas v Gelsenkirchenu

Schalke - Barcelona: na první pohled by se zdálo, že postupující do semifinále je poměrně jasný, ale pozor. Katalánci jsou v poslední době pod obrovským tlakem, nedaří se jim vyhrávat a to se v Barceloně neodpouští. Schalke tak není rozhodně bez šancí.

Článek

Barceloně se v poslední době nedaří jen výsledkově, ale také vnitřní záležitosti klubu nejsou optimální. Špílmachr Ronaldinho prý simuluje zranění, trenérovi Rijkaardovi zase fanoušci už nevěří. Důkazem špatné situace může být i poslední ligový zápas Katalánců s Betisem Sevilla. Blaugranas sice vedli ještě v 63. minutě 2:0, ale poté přišel nevysvětlitelný zkrat a zápas nakonec vyhrál domácí Betis v poměru 3:2.

„Musíme se z toho rychle otřepat, něco podobného se proti Schalke nesmí opakovat. Nastupujeme proti jednomu z nejlepších německých klubů, půjde o hrozně těžký zápas a snad ze sebe hráči vydají to nejlepší,“ doufá kouč Rijkaard, jehož dny v Barceloně se zdají být pomalu sečteny. Lodivod Culés navíc musí řešit poměrně velké problémy s absencemi, jelikož do Gelsenkirchenu neodcestovali Ronaldinho, Messi a Deco.

Schalke prožívá jistojistě vydařenou sezonu, jelikož se stále drží v popředí bundesligové tabulky a bojuje tak o účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Dobrý výsledek si svěřenci Mirko Slomky připsali před 14 dny v Berlíně, kde dokázali porazit místní Herthu. S prázdnou nepřijeli ani o uplynulém víkendu z Karlsruhe, kde uhráli bezbrankovou remízu.

Nyní se Schalke představí před domácími fanoušky a hned proti Barceloně. „Naši fanoušci pro nás vždy během těchto evropských večerů znamenají obrovskou výhodu. Když budeme hrát s nadšením a odhodláním a udržíme tempo hry, máme velkou šanci porazit jeden z nejlepších týmů Evropy,“ myslí si kouč Slomka, který nemůže počítat s Jermainem Jonesem, Albertem Streitem ani Ivanem Rakitičem

Myslíte si, že přes tyto absence Schalke Barcelonu porazí, pak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 3.35. Jste-li názoru, že Barcelona konečně prolomí své špatné výsledky, využijte sázky na její postup s kursem 2.10. Na remízu si u bwin můžete vsadit za kurs 3.25.

Reklama