Hlavní obsah

Arsenal přivítá Liverpool

I dnes pokračují souboje o postup do semifinále milionářské soutěže Ligy mistrů. V duelu dvou anglických celků se utká vítěz soutěže z roku 2005 Liverpool s Arsenalem, který na celkové prvenství zatím čeká.

Článek

Arsenal letošním ročníkem proplouvá jako nůž máslem – ze základní skupiny postoupili Gunners z prvního místa a v osmifinále si poradili s nevýrazným obhájcem prvenství z loňského roku AC Milán. V Premier league to doposud svěřencům kouče Wengera příliš neklapalo, když v posledních týdnech čtyřikrát remizovali a následně podlehli Chelsea. Výborným výkonem se však Kanonýři blýskli v sobotu, když na půdě tápajícího Boltonu prohrávali už 0:2 a famózním obratem ve druhém poločase skóre otočili na konečných 3:2 přesto, že hráli v deseti.

Oba celky se letos již jednou potkaly – na Anfield Road skončilo utkání výsledkem 1:1. V dnešním klání se domácí budou muset opět obejít bez Tomáše Rosického (kolenní vazy), obránce Bacari Sagni (kotník) a nešťastníka Eduarda (zlomená noha). Dobrou zprávou pro Kanonýry je ale fakt, že k dispozici jsou znovu záložníci Gilberto a Hleb. „Alex Hleb dostal o víkendu nepříjemného koňara, ale měl by být fit. Gilberta vyřadily naposled problémy s třísly, ale i on je připraven,“ dodává trenér Wenger. Naposled chyběl v základní sestavě tožský forvard Emamanuel Adebayor, ale dnes by měl vést útok právě on.

V Premier league patří Liverpoolu čtvrtá příčka a na třetí Arsenal ztrácí 8 bodů. Poslední zápasy jenom potvrzují výbornou formu Reds, kteří z šesti utkání zaváhali pouze jednou. Naposled si Liverpool připsal cenný skalp Evertonu, který v derby zdolal 1:0 zásluhou branky Torrese. „Utkání na Emirates stadium bude bez pochyby velice obtížné. Nejdůležitější je pro nás vstřelit branku,“ dodává španělský útočník, který 19 ze svých 21 ligových branek vstřelil právě na domácím stánku Liverpoolu.

Do sestavy hostí se po karetním trestu vrací záložník Javier Mascherano. Zcela fit jsou už i obránci Alvaro Arbeloa a Fabio Aurelio. V posledních letech se Liverpoolu na evropské scéně velice daří a je si toho vědom i záložník Steven Gerrard. „V evropských pohárech jsme úspěšní a je nám jedno proti komu hrajeme. Ostatní celky z nás určitě musí mít respekt,“ dodává kapitán hostí.

Na vítězství domácího Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.15. Bookmakeři naopak příliš nevěří v úspěch Liverpoolu s kursem na výhru 3.55. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.00 rovné.

Reklama