Hlavní obsah

Naváže Chelsea na vítězství favoritů?

I když včerejší duely Ligy mistrů měly favority v mužstvech hostí, ani jeden tým z dua Manchester - Barcelona nezaváhal. Podobně jsou dnes karty rozdány v Turecku, kde Fenerbahce přivítá londýnskou Chelsea.

Článek

Svěřenci Avrama Granta se v poslední době dostali do velmi dobré formy, díky čemuž mají stále naděje na zisk titulu Premier league a také triumfovat konečně v Lize mistrů. V milionářské soutěži se Blues tradičně nedaří probojovat do finále, které je letos stále poměrně daleko. Po vyřazení Olympiakosu Pireus čeká na Chelsea další soupeř z východu - Fenerbahce Istanbul.

„Každý ví, že je Fenerbahce velký tým a velký klub. Už z tohoto pohledu je jasné, že ani na hřišti to pro nás nebude jednoduché. Jsou velmi silní v ofenzívě, jelikož hrají výborný fotbal. Musíme se koncentrovat pouze na náš výkon a vrátit se do Anglie s dobrým výsledkem,“ řekl Nicolas Anelka, který před svým působením v Chelsea a Boltonu hrával právě za Fenerbahce. V sestavě Chelsea se dnes konečně objeví Frank Lampard, na svůj návrat si naopak musí ještě počkat Petr Čech.

Fenerbahce už dosáhlo na historický úspěch, když postoupilo do čtvrtfinále. Doposud nikdy nenarazilo ani na Chelsea a s anglickými týmy má přesně 50% úspěšnost. „Fenerbahce čeká jeden z nejdůležitějších zápasů jeho historie. Rozhodně musíme doma vyhrát. Když se budeme náležitě soustředit, můžeme naší branku ubránit,“ myslí si brazilský kouč Zico, jehož tým o víkendu porazil Besiktas a dostal se tak do čela turecké ligy. V domácí nominaci chybí vykartovaný Gokhan Gonul, kterého by měl na kraji obrany nahradit Onder.

Podle sázkové kanceláře bwin, je jednoznačným outsiderem domácí mužstvo. Odpovídá tomu i vysoký kurs 3.90. Na výhru hostí byl vypsán kurs 1.95. Na remízu je potom obvyklý kurs 3.20.

Reklama