Hlavní obsah

Federer na Roddicka umí zahrát

Eurotip.cz

Mužská část Sony Ericsson Open dnes pokračuje čtvrtfinálovými zápasy, v nichž nechybí jméno Roger Federer. Švýcarský fenomén v Indian Wells neuspěl a na Floridě si hodlá spravit chuť. O postup mezi nejlepší čtyřku se popere s oblíbeným soupeřem - Andym Roddickem.

Článek

Poprvé se tito tenisté utkali už v roce 2001 V Basileji a stejně jako v dalších třech zápasech se z vítězství radoval Švýcar. Roddick si první Federerův skalp připsal o dva roky později v Montrealu, kde vyhrál zápas v tiebreaku třetího setu. Od té doby se dva velcí rivalové střetli ještě 11krát a vždy měl zápas stejného vítěze - Rogera Federera.

Dnes tak může 26letý Švýcar získat už 16. vítězství, což pochopitelně nikdo jiný nedokázal. Federer však v poslední době není ve své kůži, i když už v Indian Wells uvedl, že je konečně naprosto fit. Hráč, který na přelomu ledna a února prodělal mononukleózu, není na porážky zvyklý a to, že letos prohrál už třikrát je poměrně překvapivé. Poslední neúspěch navíc zaznamenal s tenistou, který momentálně nepatří do užší světové špičky, na druhou stranu nutno uznat, že si Mardy Fish svými výkony účast ve finále Pacific Life Open zasloužil. „Měl jsem s ním skvělou bilanci a vždy jsem měl vzájemné duely plně pod kontrolou. Dnes jsem se ale vůbec nemohl dostat do hry po jeho druhém servisu,“ řekl po semifinálovém zaváhání v Kalifornii světový hráč číslo 1.

Co se nepovedlo na západě Ameriky, může vítěz 12 grandslamů zalepit úspěchem z východu. Pavoukem v Miami doposud prochází bez sebemenšího zaváhání, když v duelech s Monfilsem, Soderlingem a Acasusem neztratil ani set. „Cítím se nyní v pořádku a hraji dobře. Všechny tyto zápasy jsou však dřina. Všichni se dívají zpět a myslí si, že každé utkání vyhraji 6-2 a 6-3. Ale tak to není,“ řekl po zápase s Argentincem Federer Express.

Švýcarského mistra dnes rozhodně čeká další těžký zápas. Na druhou stranu kurtu se totiž postaví Andy Roddick, který loni vyhrál turnaje v Londýně a Washingtonu. Současná světová šestka si navíc zahrála finále v Memphisu, kde se na jeho úkor radoval z titulu Tommy Haas. Ani letos zde na nejvyšší stupínek nedosáhl, jelikož už ve druhém kole nestačil na Soderlinga. Týden předtím ale pozvedl nad hlavu trofej v San Jose, kde ve finále zdolal Radka Štěpánka. Titul oslavil i krátce poté, když přemožitele tentokrát nenašel v Dubaji.

Ve Spojených Arabských Emirátech nekryl už Roddickovi záda zkušený kouč Jimmy Connors, který krátce předtím spolupráci se současnou americkou jedničkou ukončil. Nepřihlížel tak už Roddickově prohře v úvodním vystoupení na Pacific Life Open, kde prohrál s neoblíbeným Haasem.

Zrovna suverénně si rodák z Omahy nevede ani v Miami, jelikož v zápasech s Troickim, Minářem i Benneteauem měl vždy poměrně velké problémy. „Vždycky, když hrajete proti někomu, kdo vyhrál pět zápasů za sebou včetně kvalifikace, tak musíte čekat těžký zápas,“ řekl Roddick po utkání s českým tenistou.

Potvrdí dnes švýcarský fenomén papírové předpoklady a s Roddickem si poradí už po dvanácté v řadě? Jestliže tomu věříte, pak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.12. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitám Američana, využijte vysokého kursu 4.57 právě na jeho vítězství.

Reklama