Hlavní obsah

Fiorentina přivítá PSV Eindhoven

Napínavý souboj se dnes neočekává jen v Mnichově, ale také ve Florencii, kde domácí Fialky přivítají PSV Eindhoven. Oba týmy postoupily do čtvrtfinále až na penalty a shodně přes anglické soupeře.

Článek

Fiorentina prožívá bezesporu vydařenou sezonu a jak už to tak vypadá, na podzim by mohla nakouknout i do Ligy mistrů. AC Milán totiž v poslední době poměrně tápe a zaváhání si tak mohla dovolit i Fiorentina. Té se nedaří především na hřištích soupeřů, kde prohrála i o uplynulém víkendu s přímým konkurentem v boji o čtvrtou příčku - Udinese.

„Pokud se podíváte dále, než jen na konečný výsledek, tak vidíte skvělý tým. Chtějí hrát ofenzivní fotbal a dominovat na hřišti. Předtím jsme toho o nich tolik nevěděli, ale nyní mohu říci: Fiorentina je jeden z nejlepších italských klubů,“ konstatoval jasně asistent trenéra Eindhovenu Dwight Lodeweges, který ligovému duelu Italů přihlížel. Do sestavy Fiorentiny se navíc vrací hned několik hráčů - kapitán Dario Dainelli a útočné duo Liverani - Mutu.

Příští ročník milionářské soutěže s největší pravděpodobností neuteče Eindhovenu, který své síly s evropskou elitou měří už tradičně. Často se navíc dostával i do jarních bojů, ale letos to PSV nevyšlo, jelikož na jeho úkor postoupili Inter Milán a Fenerbahce.

Pohár UEFA však lídrovi nizozemské Eredivise neutekl a prozatím se mu v něm na jaře daří. Nejprve si svěřenci kouče Sefa Vergoosena poradili se švédským Helsingborgem a v osmifinále i silným Tottenhamem. Kohouty nejdříve porazili na jejich hřišti a následně svůj postup zpečetil na svém stadionu pokutovými kopy. Ve Florencii se PSV musí obejít bez zraněných Aissatiho a Alcidese.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírným favoritem domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.80. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 3.20 a na hosty najdete kurs 4.30.

Reklama