Hlavní obsah

Duisburg i Chotěbuz bojují o záchranu

Tradiční páteční bundesligovou předehrávku dnes hostí Duisburg. V přímém souboji o záchranu přivítá MSV o bod lepší Energii Chotěbuz, která si v posledních týdnech připsala skalpy Bayernu Mnichov a Herthy Berlín.

Článek

Na podzim byl však ve vzájemném zápase úspěšnější Duisburg, který zvítězil na hřišti Energie v poměru 2:1.Většina ostatních zápasů mu už tak nevyšla, díky čemuž je momentálně třetí od konce, tedy na příčce znamenající sestup. Svěřence trenéra Rudiho Bommera tak čeká boj o záchranu, což nikdy není příjemné, tím spíše, že se o tři sestupové příčky s největší pravděpodobností podělí někdo ze současné nejhorší pětky.

Rázný krok vpřed učinili MSV minulý týden v Brémách, odkud si přivezli hned tři body za vítězství 2:1. „Všichni nasazení hráči díky tomuto úspěchu nabrali patřičné sebevědomí a vyběhnou zítra na trávník s širokou hrudí, aby ze sebe vydali všechno k získání cenných třech bodů. Proto nevidím žádný důvod sestavu nějak měnit,“ konstatoval kouč Bommer, který se dnes bude muset obejít bez dua Olivier Vigneau - Silvio Schröter.

Minulý týden nezaváhala ani Chotěbuz, která si na domácím stadionu poradila s Herthou. Úspěšně tak navázala na 14 dní starý výsledek s Bayernem Mnichov, který dvěma góly sestřelil srbský útočník Branko Jelič. Na hřištích soupeřů se však Energii tolik nedaří. „Zápasy venku jsou pro nás vždy o hodně těžší než ty domácí,“ řekl kouč Bojan Prašnikar, jehož tým mimo svůj stánek v této sezoně ještě dokonce nevyhrál.

„Duisburg má kvalitu, což dokázal v zápase s Brémami. Velký pozor si musíme dát při standardních situacích, které mají výborně nacvičené,“ dodal trenér Chotěbuzi, který se dnes pravděpodobně bude muset obejít bez obránce Igora Mitreskiho. Hlavním kandidátem na jeho místo je Ivan Radeljič. „Máme ale více alternativ, hrát klidně může i Vragel tu Silva,“ říká kouč Prašnikar.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírným favoritem utkání svěřenci Rudiho Bommera, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.15 . Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.15. Myslíte si, že Chotěbuz dnes naváže na své poslední výsledky? Potom si vsaďte právě na její vítězství - kurs je 3.15.

Reklama