Hlavní obsah

Uhájí Blackburn pohárové pozice?

V již 33. kole nejvyšší anglické soutěže změří síly Blackburn Rovers s jedenáctým Tottenhamem. Spurs už víceméně o nic nejde, ale Rovers okupují sedmé místo, které jako poslední může zaručuje účast v evropských pohárech.

Článek

Domácí po vítězství na půdě Newcastlu v úvodu března jenom remizovalis tápajícím Fulhamem a West hamu podlehli 1:2. Chuť si svěřenci trenéra Marka Hughese spravili vítězstvím 3:1 nad Wiganem a naposled remizovali 0:0 v Readingu. „Doma se nám letos často nedařilo, ale za několik uplynulých měsíců jsme na vlastním stadionu prohráli pouze jednou. Mnoho zápasů, které jsme mohli vyhrát, skončily jenom remízou,“ dodává 27letý irský záložník Steven Reid.

Po problémech s třísly se do sestavy jezdců vrací australský bek Brett Emerton, stejně tak jako Christopher Samba, kterého naposled vyřadil karetní trest. Proti Readingu trenér Hughes postavil vedle útočníka Roque Santa Cruze místo Benni McCarthyho překvapivě Jasona Robertse a jihoafrický forvard by se dnes rád vrátil do základní jedenáctky. Na svou premiéru v dresu Blackburnu čeká zkušený záložník Johann Vogel, který do Anglie přestoupil v zimě z Betisu Sevilla.

Hosté už letos rozhodně nedosáhnou na nijak vysokého umístění v lize, ale přesto po sezoně nemusí výrazně smutnit, když si připsali vítězství v Carling Cupu na úkor londýnské Chelsea. Po divoké remíze 4:4 znovu s Blues ukořistili kohouti skalp Portsmouthu, ale naposled doma vyhořeli s Newcastlem a prohráli 1:4. „Před vlastním publikem je Blackburn obzvlášť nepříjemný. Celý jejich mančaft je fyzicky výborně připraven a nečeká nás nic lehkého,“ říká útočník Dimitar Berbatov.

Bulharský reprezentant pravděpodobně nastoupí na hrotu po boku Robbieho Keana. „Spolupráci s Robbiem si nemohu vynachválit. Často by se dalo mluvit o telepatickém spojení,“ dodává s úsměvem 27letý forvard. Po zlomenině nohy se do sestavy vrací obránce Younes Kaboul, který může zastoupit buď zraněného Ledleyho Kinga, nebo jednoho z dvojice Woodgate-Dawson, které se duel proti Newcastlu dvakrát nevyvedl. Již delší dobu se na marodce Tottenhamu léčí Gareth Bale a Benoit Assou-Ekotto.

Tento duel nemá jasného favorita. Na vítězství domácího Blackburnu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.40. Na úspěch hostů z Tottenhamu si můžete vsadit v kursu 2.75. Na remízu je kurs 3.15.

Reklama