Hlavní obsah

Manchester City hostí Chelsea

Aktuálně devátý celek anglické Premier league Manchester City přivítá na svém stadionu londýnskou Chelsea, která na vedoucí United ztrácí 5 bodů a v souboji o titul jistě ještě neřekla poslední slovo.

Článek

Domácí momentálně neprožívají rozhodně úspěšné období. Svěřenci trenéra Erikssona zvítězili z jedenácti posledních utkání pouze dvakrát, což není na mužstvo s pohárovými ambicemi příliš dobrá vizitka. Alespoň dílčí úspěch si připsali Citizens v polovině března, když doma zdolali 2:1 Tottenham. Následovala bezbranková remíza s Boltonem a naposled porážka v Birminghamu.

V dobré paměti mají fanoušci debakl domácích na Stamford Bridge, kde Manchester obdržel od Chelsea 6 branek. Navíc je velmi pravděpodobný i start Didiera Drogby, který se opět dostává do formy a rád by navázal na 2 branky, které dnešnímu soupeři naposled uštědřil. „Pokud se dostane před obránce, je díky jeho síle a kroku téměř nemožné ho dostihnout. Je to fantastický hráč a ještě o něm hodně uslyšíme,“ smeká trenér Eriksson poklonu před 30letým forvardem.

Do duelu proti Birminghamu nemohli zasáhnout záložníci Martin Petrov (chřipka) a Michael Johnson (třísla), ale proti Chelsea by už měli být připraveni. Mimo hru pak zůstávají kvůli problémům s kolenem beci Michael Ball a Micah Richards. „Po minulé sobotě očekávám pořádný výkon. Šanci na postup do poháru UEFA stále máme a nesmíme se vzdát,“ dodává švédský kouč.

Chelsea však jede do Manchesteru s jasným cílem – zvítězit. Blues se pyšní výbornou bilancí na hřištích soupeřů a celkem už v Premier league nepoznali hořkost porážky 15 utkání v řadě. Vrásky na čele ale příznivcům Chelsea přidělala poslední porážka v Lize mistrů od tureckého Fenerbahce, v jehož úspěch věřil jen málokdo. „Hráli jsme dobrý fotbal a zasloužili si vést možná i 4:0. Pak jsme ale zaspali a soupeř se dostal zpět do zápasu. Za jiných okolností bych byl se vstřelenou brankou spokojen, ale vzhledem k našemu výkonu jsem z výsledku zklamán,“ dodal po prohře 1:2 trenér Grant.

Dnes však chtějí Blues na neúspěch z Turecka zapomenout a zopakovat třeba poslední výhry proti Arsenalu nebo Middlesbrough. Marodka hostí je téměř prázdná a jediný otazník visí nad startem gólmana Petra Čecha, který na kraj kontinentu ani neodcestoval, ale momentálně naplno trénuje.

Na vítězství domácího Manchesteru City vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.40. Na úspěch hostů ze Stamford Bridge si můžete vsadit v kursu 1.75 a pokud si myslíte, že utkání skončí nerozhodně, je tu pro vás kurs 3.30.

Reklama