Hlavní obsah

Washington potřebuje bod

Pět klubů během poledních dvou hracích dnů dlouhodobé části sezóny NHL již do hry nezasáhne, ale jenom jeden z nich bude sledovat výsledky ve velkém napětí. Budou to hráči Caroliny, která čeká, zda se jí podaří proniknout do play off z prvního místa nejslabší divize. Zabránit se jí v tom bude snažit Washington, který dnes hostí Floridu.

Článek

Klub z hlavního města USA prožívá zatím sezónu dvou tváří. Vstoupil do ní nadějně, ale posléze vyhrál pouze pět z třiadvaceti zápasů. Se změnou trenéra se dostavilo zlepšení, které se odrazilo v tom, že až v březnu se Washingtonu jednou přihodilo, že nebodoval ve dvou zápasech v řadě. Dlouhodobou stálicí mužstva po celou sezónu je útočník Ovečkin. Největší letní posila Nylander, který způsobem svého přestupu vyvolal velké debaty, naopak dlouhodobě absentuje. Vedení klubu vycítilo šance týmu a na závěr přestupního termínu získalo téměř za nic několik posil. Huet se v brance Washingtonu přes menší problémy chytil a zdá se, že odsunul mimo klubovou ikonu Kölziga. Zkušený harcovník Fjodorov se pozitivně začal projevovat zvláště v přesilovkách a Cooke má velmi slušné +/- hodnocení. Po dlouhé době by se do čtvrté řady útočné řady Washingtonu mohl vrátit Steckel.

Florida se potýkala celou sezónu s velkou marodkou. Vše korunovalo v lednu nebezpečné zranění Zedníka. Za propustnou obranou se snažil čarovat Vokoun, ale spoluhráči v poli mu příliš nepomohli. Dominoval jim jako již tradičně Jokinen, který však nasbíral i hrozivý počet mínusových bodů. Více než dvacet gólů již kromě něj vstřelili pouze dva hráči. Florida pohřbila své šance na postup špatným vstupem do tohoto kalendářního roku, kdy se jí v prvních dvou měsících nedařilo, jak potřebovala. Šňůra sedmi březnových výher přišla pozdě a byla krátká. Tři prohry s divizními konkurenty v minulém týdnu s pouhými třemi vstřelenými góly znamenaly definitivní stop nadějím na prodloužení sezóny. Dubnový závěr Florida prožívá na cestách, kde spolurozhoduje o tom, který jediný celek bude hájit čest jihovýchodní divize v play off.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí celek dnes vykročí po pět letech opět do vyřazovacích bojů. Washington je u nich v kursu 1,55 velkým favoritem na vítězství již v normální hrací době. K postupu mu stačí ovšem získat v 60 minutách jediný bod. Florida včera ukázala, že i přes své beznadějné postavení nehodlá rozdávat body zadarmo. Na ledě dnešního soupeře v probíhající sezóně dvakrát uspěla a dnes mu může zhatit sen výhrou v kursu 4,7 .

Reklama