Hlavní obsah

Kolín hostí ve šlágru Monchengladbach

Druhá bundesliga má dnes na programu tradiční pondělní dohrávku, která je zároveň šlágrem kola. Na hřišti čtvrtého Kolína se totiž představí vedoucí Monchengladbach, který sídlí rovněž na západě Německa a půjde tak o derby.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Kolín předloni spadl z elitní německé fotbalové soutěže, a jelikož mu nevyšel okamžitý pokus o návrat, pouze druholigové vody brázdí i letos. Cíl Kozlů pro letošní sezonu je tak jasný - poprat se o postup. Prozatím si nevedou špatně, jelikož na postupovou příčku aktuálně ztrácí pouhý bod, který mohou získat už v dnešní dohrávce 27. kola.

Uspět však nebude pro svěřence trenéra Christopha Dauma nic jednoduchého, jelikož 2. bundesliga je dosti vyrovnaná. Dobrou naději na postup má stále i šestý Freiburg, který před třemi týdny právě Kolín porazil 1:0. Kozli si chuť následně spravili vítězstvími s Wehenem a Offenbachem. O třetí výhru v řadě se dnes pokusí proti lídrovi tabulky. „Derby je vždy svátkem a moc se na něj těším. Máme v hlavě pouze zápas, který chceme vyhrát a posunout se v tabulce,“ konstatoval zkušený kouč Christoph Daum, který možná nebude moci využít služeb Thomase Broicha a Kevina Pezzoniho.

Postoupit letos chce i Monchengladbach, který opustil nejvyšší německou fotbalovou ligu loni. Fohlen podávají v probíhající sezoně velmi dobré výkony, díky kterým jsou na samém čele tabulky. Ve svém stánku doposud prohráli jen jednou, ale daří se jim i venku. Na hřištích soupeřů totiž momentálně lepší celek nenajdeme, což však svěřenci trenéra Jose Luhukaye zcela nepotvrdili před 14 dny remízou v Cáchách. Minulý týden si ale spravili chuť tříbodovým ziskem s Koblenzem.

Dnes budou Fohlen útočit už na sedmé vítězství venku, ale derby je vždy velmi nevyzpytatelné. „Hráči během týdne velmi tvrdě pracovali, protože každý si chce v takovém derby zahrát. Čeká nás velký zápas a doufám, že nabídne hodně ofenzivního fotbalu z obou stran,“ řekl trenér hostů Jos Luhukay, jemuž se do sestavy vrací Steve Gohouri.

Dnešní šlágr nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že zápas skončí remízou, pak si na ni vsaďte s kursem 3.15. Vyhrát jistě mohou i hosté 2.95. Na utkání můžete samozřejmě vsázet i živě, k dispozici je video přenos - to vše u bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články