Hlavní obsah

Aberdeen přivítá nebezpečný Falkirk

Skotská Premier league přinesla v sobotu velké překvapení v zaváhání Celticu Glasgow a o titulu Rangers je tak pravděpodobně rozhodnuto. Jistý je i sestupující v podobě „zkrachovalé“ Gretny a v dnešní dohrávce 33. kola mezi Aberdeenem a Falkirkem už tak o nic důležitého nepůjde.

Článek

Tím spíše, že oba týmy patří do klidného středu tabulky. O bod lépe jsou na tom v tuto chvíli hosté z Falkirku, kteří v poslední době září především v defenzívě. V posledních čtyřech duelech totiž neinkasovali ani branku, vyhrát však dokázali pouze ten s Caledonian. „Musíme se naučit více diktovat hru, což samozřejmě postrádáme v ofenzívě,“ myslí si manažer John Hughes, jehož tým sice uhrál bezbrankovou remízu před 14 dny na hřišti Hearts, ale stejným výsledkem skončil i zápas s Kilmarnockem. Kouč Falkirku nemá ve svém kádru žádná čerstvá zranění, mimo hru jsou pouze dlouhodobí marodi Tim Krul a Dean Holden.

Aberdeen prožívá poměrně zvláštní sezonu. V domácí soutěži se mu moc nedaří, přesto dokázal projít do jarních bojů Poháru UEFA. V úvodním vyřazovacím kole však narazil na největšího favorita soutěže - Bayern Mnichov, a i když doma uhrál remízu 2:2, nepostoupil, jelikož v Bavorsku inkasoval hned pětkrát. Třikrát lovil brankář Aberdeenu míč ze sítě i minulý týden na hřišti Caledonian, kde Dons přesto vyhráli v poměru 4:3.

V posledních zápasech chyběl kouči Jimmymu Calderwoodovi důležitý obránce Zander Diamond, který se dnes s největší pravděpodobností vrátí do základní jedenáctky. Do plného tréninku se navíc vrátil Jeffrey de Visscher, ale pro dnešní zápas ještě nebude nejspíš k dispozici. Mimo hru zůstávají zranění Jamie Smith, Richie Byrne, Steve Lovell a Derek Young. „V poslední době jsme si moc nemohli vybírat, ale nyní se nám kádr konečně uzdravuje,“ řekl spokojeně trenér Aberdeenu.

Aberdeen je zkušenějším týmem a i proto je možná bookmakery společnosti bwin favorizován. Na jeho vítězství si můžete vsadit s kursem 1.80, na remízu vypsali kurs 3.30. Myslíte si, že Falkirk protrhne svou střeleckou nemohoucnost a Dons porazí, pak si vsaďte s kursem 3.95.

Reklama