Hlavní obsah

Překvapí Fenerbahce i na Stamford Bridge?

V dnešní odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti sobě nastoupí londýnská Chelsea a její nečekaný přemožitel z úvodního střetnutí - turecké Fenerbahce. Oba celky nastoupily ve víkendových střetnutích s několika změnami v týmu, ale přesto dokázaly vyhrát a ve stejný výsledek jistě doufají i dnes večer.

Článek

Úvodní duel na horké turecké půdě hráčům Chelsea vycházel až do 64. minuty, kdy se trefil Kazim. Velký obrat Fenerbahce dokonal deset minut před koncem Deivid a odčinil svou úvodní vlastní branku. „Zaspali jsme a soupeř se dostal zpět do zápasu. Za jiných okolností bych byl se vstřelenou brankou spokojen, ale vzhledem k našemu dobrému výkonu jsem z výsledku zklamán,“ dodal po prohře 1:2 trenér Grant. I přes neúspěch v úvodním klání nemusí hráči Blues věšet hlavu, neboť mají všechno ve svých rukou a k postupu mezi nejlepší čtyři jim stačí i hubená výhra 1:0. Londýňané si navíc v sobotu poradili s Manchesterm City, čímž si připsali již šestou výhru v Premier league v řadě.

V průběhu zimy trápila domácí celek mnohá zranění klíčových hráčů, kteří se však uzdravili a nyní se nachází na marodce pouze gólman Petr Čech. Ten už se těšil na návrat mezi čtyři tyče, ale v neděli si při tréninku přivodil po střetu se spoluhráčem tržnou ránu v obličeji a opět bude muset zaskočit náhradník Cudicini. Proti Manchesteru odpočíval Didier Drogba, kterého nahradil Nicolas Anelka, ale dnes dostane pravděpodobně přednost opět střelec z Pobřeží Slonoviny.

Hosté postoupili ze skupinové fáze vůbec poprvé a ani v osmifinále si nepočínali vůbec špatně. Po penaltovém rozstřelu s Fenerbahce se ze soutěže poroučel vítěz posledních dvou ročníků poháru UEFA FC Sevilla. Až v nastaveném čase vybojoval lídr nejvyšší turecké soutěže vítězství nad Kayserisporem, které zařídil Semih Senturk. Ten bude nejspíš krýt záda útočnému duu Kežman-Deivid.

„Nejlepší čtyřka je blízko. A když si mohli ve finále Ligy mistrů zahrát Monako či Porto, proč taky nemyslet na vrchol,“ dodává srbský kanonýr Mateja Kežman. Ofenzivní síly hostí by mohl posílit levý obránce Roberto Carlos, který se představil už v sobotním ligovém mači. Připraven je i hrdina posledních týdnů – brankář Volkan Demirel, jenž dostal proti Kayserisporu volno. „Jsme si vědomi kvality Chelsea, ale rozhodně se jich nebojíme,“ dodává brazilský trenér Zico.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem domácí Chelsea s kursem na výhru 1.25. Na vítězství Fenerbahce Istanbul určili bookmakeři vysoký kurs 10.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 5.50.

Reklama