Hlavní obsah

Liverpool - Arsenal: do třetice všeho dobrého

Eurotip.cz

Liverpool dnes čeká už třetí zápas s Arsenalem během týdne a s určitostí vůbec ten nejdůležitější. Do odvety čtvrtfinálového souboje Ligy mistrů vstoupí v lepší pozici tým kolem Stevena Gerarda, který uhrál na Emirates stadium v obou případech remízu 1:1.

Článek

Reds se v poslední době vrátila forma, díky čemuž mohou jako už tradičně uspět na evropské půdě. Po jasném postupu přes Inter Milán, měří svěřenci Rafaela Beniteze síly s Arsenalem. Shodou okolností se nepotkali pouze před týdnem, ale v Londýně odehráli i o víkendu ligové utkání, v němž na obou stranách chyběla řada opor. Zápas skončil po brankách Crouche a Bendtnera opět 1:1 a spokojenější rozhodně byli hosté i proto, že Arsenal prakticky ztratil šanci na zisk titulu.

O to více jistě chtějí Kanonýři uspět v Lize mistrů, ale dnes je nečeká žádný jednoduchý úkol. S podobným výsledkem však cestovali už na San Siro, kde vítězstvím 2:0 strhli postup na svou stranu. „Na Anfield Road se nám zatím podařilo pokaždé skórovat. Musíme hrát stejně jak proti AC Milan, i když je Liverpool momentálně v lepší formě než italský tým,“ myslí si současná brankářská jednička Arsenalu Manuel Almunia.

Liverpool si neúspěch nepřipouští, i kdyby měl postoupit až na pokutové kopy. „Budeme se snažit rozhodnout během utkání. Pokud dojde na pokutové kopy, máme dost kvalitních hráčů, kteří je umí zahrávat. Nijak zvlášť je trénovat nebudeme,“ řekl kouč Rafael Benitéz, který má k dispozici kompletní kádr až na dlouhodobého maroda Kewella.

Zvítězit rozhodně nechtějí jen domácí. „Uděláme vše co půjde. Věřím, že porazíme Liverpool na Anfield Road a zaměříme se na to. Cítím, že každý zápas je teď rozhodující,“ nechal se slyšet trenér hostí Arsene Wenger, jenž se musí obejít bez Rosického, Sagny, Eduarda a pravděpodobně i Van Persieho.

Obě mužstva patří k nejlepším na světě. Bookmakeři společnosti bwin to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy. Věříte-li, že dnes Liverpool vrátí Arsenalu porážku, poté si vsaďte s kursem 2.25. Kurs na remízu má hodnotu 3.00 rovné a na vítězství hostů 3.30.

Reklama