Hlavní obsah

West Ham hostí v dohrávce Portsmouth

Eurotip.cz

Portsmouth o víkendu nebojoval v Premier league, ale v FA Cupu, v jehož semifinále si poradil s West Bromwich a postoupil do závěrečného duelu. Už dnes ho čeká ligová dohrávka s West Hamem.

Článek

Londýňané nebudou pro Pompey rozhodně snadným soupeřem proto, že se poměrně bez problémů drží v samém středu tabulky se ziskem 44 bodů. Po cenné výhře s Blackburnem uspěli svěřenci Alana Curbishleyho i následně v Liverpoolu, kde uhráli remízu 1:1 se silným Evertonem. Velmi dobře vstoupili i do posledního zápasu se Sunderlandem, když už v 18. minutě Freddie Ljungberg otevřel skóre, ale nakonec se radovaly z vítězství 2:1 Černé kočky.

Nyní čeká West Ham domácí zápas s Portsmouthem. „Máme před sebou čtyři domácí zápasy ze šesti následujících, ve kterých chceme udělat krok vpřed. Doufám, že dnes zvítězíme a vytvoříme tak ještě tlak na Manchester City,“ konstatoval kouč Alan Curbishley, jehož tým momentálně ztrácí na Citizens pět bodů. V dresu West Hamu se dnes ještě neobjeví útočník Bobby Zamora, který však už začal s tréninkem. Hrát nebudou ani George McCartney s Johnem Pantsilem a pravděpodobně také Freddie Ljungberg.

Portsmouth čeká dnes důležitý zápas i z toho pohledu, že stále bojuje o účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Osmý Blackburn má totiž o pouhé dva body méně a zdaleka tak stále není rozhodnuto. V poslední době se Pompey daří pouze na domácím stadionu, kde odehráli hned čtyři ze šesti zápasů a nyní je čekají narozdíl od West Hamu především utkání venku.

„Byl bych šťastný, kdyby jsme ještě skončili před Evertonem, ale mají o sedm bodů více a zároveň lepší skóre, bude to těžké. Ale rozhodně nic nevzdáme, chceme skončit nejvýše, jak jen to bude možné,“ řekl jasně kouč Harry Redknapp, který se opět musí obejít bez útočníka Jermaina Defoe, nejistý je start Milana Baroše. Hrát nebudou ani John Utaka a Hermann Hreidarsson.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.25. Kurs na remízu má hodnotu 3.15 a na vítězství Portsmouthu si můžete vsadit v kursu 2.95.

Reklama