Hlavní obsah

Pittsburgh chystá odplatu

Eurotip.cz

Většina klubů v NHL sní svůj sen i dnes, kdy začíná play off. Dvě série započnou kluby, které se nemají čím překvapit, protože spolu během dlouhodobé části hrály díky pobytu ve stejné divizi osmkrát. Ve východní konferenci dochází na reprízu loňského prvního kola play off. Pittsburgh ovšem do něj vstupuje tentokrát z lepší pozice než Ottawa.

Článek

Tučňáci měli velmi vlažný vstup do nového ročníku, když se poprvé vzpamatovali až na přelomu listopadu a prosince. Své skutečné možnosti začali ukazovat až ve vánočním období, kdy se v brance na delší dobu usídlil Conklin. Po uzdravení od něj převzal v březnu štafetu Fleury, který klub dovedl k diviznímu titulu. Mužstvo se přesvědčilo, že je schopno hrát i bez své největší hvězdy Crosbyho, který je ale již zpět a vede první řadu, v níž ho doplňují v únoru příchozí Dupuis s Hossou. Posledně jmenovaný nastoupí proti bývalému zaměstnavateli s touhou dokázat, že může být i v play off platným hráčem. O útok ale nejspíše Pittsburgh nemusí mít tolik starostí jako o obranu a především hru v oslabení. Ta mu však dělala výrazné problémy především ve venkovních zápasech, čili je jistě rád, že letos začíná sérii na vlastním ledě. V rozhodující chvíli se do útoku vrátil zkušený Roberts.

Ottawa začala tuto sezónu v takovém tempu, že nikdo nevěřil, že v té minulé hrála přímo o Stanley cup. První varování přišlo na konci listopadu, ale skutečné problémy se dostavily až v závěru základní části. Senátoři jsou jistě rádi, že už ji mají za sebou, protože její pokračování by mohlo znamenat další posun dolů, který by znamenal to, že bychom o nich již dnes nepsali. Brankář Emery nepřispěl k výhře svého mužstva již více než šest týdnů, ale ani Gerber nebyl v březnu tolik potřebnou jistotou. Ottawa se také musela vyrovnávat se zraněními, která postihovala i její klíčovou útočnou řadu. I nyní se musí obejít bez Alfredssona a mimo hru je centr druhé řady Fisher. Klub naštěstí včas angažoval do útoku zkušeného Stillmana. Je ovšem těžké odhatnout, kde bude hledat mužstvo z hlavniho města Kanady ztracenou formu.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub již dnes začne s odplatou za loňské vyřazení. Na vítězství Pittsburghu vypsali kurs 1,8 . Hosté však odjížděli z ledu dnešního soka naposledy bez bodu před dlouhými sedmi lety. Dnes si lze na další úspěch Ottawy vsadit v kursu 3,5 .

Reklama