Hlavní obsah

Lens jsou vážně ohroženi sestupem

Francouzská Ligue 1 má dnes na programu dohrávku 31. kola v níž změří síly St. Etienne s Racingem Lens. Důvodem náhradního termínu byla účast hostů ve finále ligového poháru, v němž podlehli Parisu SG.

Článek

Právě s mužstvem z hlavní francouzské metropole bojují Lens o udržení v Ligue 1. Méty se už se sestupem smířili, ale hned další čtyři týmy mají po 35 bodech a do druhé ligy po sezoně zamíří tři nejhorší. Ani jeden z ohrožených týmů nemá v poslední době nikterak dobrou formu, což dokládá i osmizápasové čekání Lens na vítězství. Zarážející výsledek uhráli především o uplynulém víkendu doma s posledními Métami, které si odvezli bod za remízu 1:1.

Dnes by si tak Racing potřeboval spravit chuť, ale St. Etienne nedá svému soupeři rozhodně nic zadarmo. „Náš soupeř je v těžké pozici, ale my se budeme soustředit jen na náš výkon, chceme vyhrát. Prioritou je zisk tří bodů, který nás může výrazně posunout tabulkou,“ říká jasně záložník Geoffrey Dernis. Domácí jdou do zápasu v plné síle, hosté postrádají duo Milan Bisevac - Loic Remy.

Za mírného favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři kurs 1.90. Remízu ocenili hodnotou 3.20 a výhru Lens 3.80.

Reklama