Hlavní obsah

Bayern musí vstřelit gól

Možná se schyluje k velkému překvapení. Bayern Mnichov totiž nezvládl před týdnem domácí zápas s Getafe a po remíze 1:1 odcestoval do Španělska v horší pozici než by se čekalo.

Článek

Vše se pro Bayern vyvíjelo dobře, když v 26. minutě otevřel skóre kanonýr Luca Toni. Ještě do poločasu však Mnichovští nezužitkovali zajímavé brankové příležitosti a jinak tomu nebylo po změně stran. V 90. minutě tak přišel trest z kopačky střídajícího Cosmina Contry, který svou brankou zajistil Getafe cennou remízu.

Před odvetným duelem však stále zůstává favoritem na postup lídr německé bundesligy, který musí v Madridu bezpodmínečně skórovat. „Bude to opravdový boj. Očekáváme nesmírně těžký zápas,“ nechal se slyšet generální manažer klubu Uli Hoeness. „Stále nejsme poraženi. Díváme se dopředu a chceme postoupit, i kdyby to mělo být až na penalty,“ řekl tradičně sebevědomý brankář Oliver Kahn.

V sestavě Bayernu se dnes jistojistě neobjeví stoper Daniel van Buyten, místo něj se do nominace dostal 18letý Brazilec Breno. Už delší dobu laboruje se zraněním Hamit Altintop, fit je naopak Mark van Bommel, který společně s Lucou Tonim čelí hrozbě osudové žluté karty.

Getafe je sice až 12. celkem Primera division, ale o víkendu si zvedlo sebevědomí bezbrankovou remízou na Nou Campu. Tímto výsledkem navíc Azulones potvrdili, že remíza v Allianz aréně nebyla až takovou náhodou. „Musíme hrát stejně jako druhý poločas v Mnichově. Jsem si jistý, že Bayern přijede s cílem vyhrát, jelikož nemá jinou možnost, ale i my se chceme kvalifikovat dál,“ konstatoval střelec z minulého týdne Cosmin Contra.

Bývalý dánský reprezentant a současný kouč Getafe Michael Laudrup se dnes musí obejít bez Maria Alvareze, Pabla Hernandeze a Cata Diaze. Fit je už naopak obránce Belenguer a po karetním trestu se vrací do defenzívy i Lucas Lich.

Bookmakeři společnosti bwin vidí papírového favorita v podobě hostujícího týmu, na jehož vítězství vypsali kurs 1.90. Remíza v je ohodnocena kursem 3.35. A kdo věří, že si Getafe stvrdí svůj postup výhrou, pak je kurs 3.60 nabízen právě pro něj.

Reklama