Hlavní obsah

Eindhoven má k postupu blíže než Fiorentina

Další z čtvrtfinálových odvet Poháru UEFA se odehraje v Nizozemsku. Lídr tamní ligové soutěže PSV Eindhoven přivítá italskou Fiorentinu, která se před týdnem musela spokojit s pouhou remízou 1:1.

Článek

Eindhoven tradičně startuje v Lize mistrů a příští rok tomu nebude s největší pravděpodobností jinak. Často se navíc dostává i do jarních bojů, ale letos to PSV nevyšlo, jelikož na jeho úkor postoupili Inter Milán a Fenerbahce. Nejlepší nizozemský tým posledních let tak na jaře bojuje v Poháru UEFA a nutno uznat, že se mu daří. Nejprve si svěřenci kouče Sefa Vergoosena poradili se švédským Helsingborgem a v osmifinále i silným Tottenhamem. Kohouty nejdříve porazili na jejich hřišti a následně svůj postup zpečetili na svém stadionu pokutovými kopy.

Dobrý výsledek si PSV přivezlo i před týdnem z Itálie, přesto nemá stále postup jistý. „Fiorentina je tým, který hraje stejným stylem doma i venku, s důrazem na útok. Musíme se koncentrovat po celý zápas. Nemůžeme jen bránit, to by bylo příliš nebezpečné proti takovému týmu jakým je Fiorentina,“ konstatoval kouč Sef Vergoossen, který dnes bude postrádat Ibrahima Afellaye a Jeffersona Farfána.

Fiorentina prožívá bezesporu vydařenou sezonu a vypadá to, že by na podzim mohla nakouknout i do Ligy mistrů. AC Milán totiž v poslední době poměrně tápe a na čtvrtou příčku Serie A ztrácí už čtyři body. O víkendu však čeká na Violu zápas na San Siro s vedoucím Interem a situace by se ještě mohla zdramatizovat.

Nic jistého nemá Fiorentina ani v Poháru UEFA, ba naopak. „Bude to velmi těžký zápas, ale je to výzva, kterou chceme překonat,“ řekl kouč Cesare Prandelli, jehož mužstvo o víkendu porazilo 2:0 Regginu. Dnes má k dispozici kompletní kádr až na zraněného Francesca Semioliho.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírným favoritem domácí, na které si můžete vsadit s kursem 2.10. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 3.20 a na hosty najdete kurs 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články