Hlavní obsah

Andrejev je na antuce favoritem

Dlouho očekávaný duel je tu, Češi se utkají ve čtvrtfinále Davis Cupu s favorizovaným Ruskem. Vše vypukne duelem Safin - Berdych, po němž se o důležitý bod popere Radek Štěpánek s Igorem Andrejevem.

Článek

Ruský nehrající trenér Šamil Tarpiščev udělal hodně překvapivý tah, když do úvodních dvouher nenasadil vítěze uplynulého turnaje v Miami a ruskou jedničku Nikolaje Davyděnka ani Michajla Južného. V úvodním duelu se tak postaví Berdychovi nyní poměrně nevýrazný Safin, od kterého se moc neočekává.

Ve druhém zápase je už však papírovým favoritem domácí hráč. Rusové si totiž poměrně překvapivě vybrali antukový povrch, který vždy svědčil Andrejevovi. Avšak i Štěpánek umí na oranžovém podkladu zahrát a s 24letým soupeřem má navíc pozitivní bilanci, když vyhrál jediný vzájemný duel před třemi lety v Sydney.

Dnes čeká rodáka z Karviné jistě těžší zápas i z toho pohledu, že většina fanoušků bude na straně domácího tenisty. „Jistě, favoritem jsou Rusové, ovšem my do Moskvy nepřijeli se skloněnými hlavami. Jsme v dobré formě,“ řekl jasně Štěpánek, jenž letos nehraje vůbec špatný tenis. Finále si totiž zahrál v San Jose a následně byl mezi nejlepšími čtyřmi v Memphisu. Špatně si nevedl ani na úvodních dvou podnicích série Masters, když v Indian Wells podlehl velmi těsně Nalbandianovi a minulý týden v Miami nestačil v osmifinále na domácího Blaka.

Po několika turnajích na tvrdém povrchu se nyní musí rychle přeorientovat na antuku a to samé platí pro Andrejeva. Právě moskevský rodák by měl být esem Rusů, jelikož na antuce opravdu umí zahrát. Jsou tomu skoro už dva roky, co tento 182 cm vysoký tenista překonal poměrně velké zdravotní problémy a vrátil se k tenisu. Dlouho však nemohl najít správný recept na úspěch, až loni zazářil na Roland Garros. V Paříži porazil hned několik výborných tenistů a až ve čtvrtfinále ukončil jeho pouť turnajem silný Djokovič. Do finále se ale nikde neprobojoval a nepovedlo se mu to prozatím ani letos. Přesto Andrejevovu formu nelze brát na lehkou váhu, čtvrtfinále si totiž nezahrál jen na antuce v Buenos Aires, ale také na hardu v Dubaji a minulý týden v Miami, kde nestačil na Tomáše Berdycha.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je podle Igor Andrejev, na jehož vítězství vypsali kurs 1.44. Věříte-li českému tenistovi, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 2.57.

Reklama