Hlavní obsah

New Jersey potřebuje srovnat krok

I ve třetím hracím dni letošního play off NHL jsou na programu čtyři utkání. Jako poslední do prodloužené části sezóny vstoupí kluby Washingtonu a Philadelphie. Fanoušci Minnesoty a New Jersey budou doufat, že jejich kluby nepřipustí stejný výsledek jako ve středu a tentokrát ukáží, že domácí prostředí pro ně může být i výhodou.

Článek

Ďáblové se začali ve druhé půlce března propadat, když zažili nejdelší šňůru proher za celou sezónu. Kvůli tomu se jim vzdálilo první místo v konferenci i v divizi. New Jersey v poslední chvíli alespoň uhájilo možnost začínat sérii v prvním kole play off na domácím ledě. Již před jeho začátkem bylo zřejmé, že více než kdy jindy se bude muset spoléhat na umění brankáře Brodeura, protože během dlouhodobé části sezóny více než v každém osmém zápase nevstřelilo žádný gól. Již v prvním zápase však Brodeur mužstvu nepomohl, když inkasoval nečekaný gól při přesilovce jeho klubu. Spoluhráči mu ale zároveń jedinou vstřelenou brankou situaci nijak neusnadnili. New Jersey tak jenom potvrdilo fakt, že do play off postoupilo ve východní konferenci s nejmenším počtem vstřelených gólů a hned na začátku se zbavilo výhody domácího prostředí v sérii. Na ledě by se měl objevit i útočník Gionta, který většinu třetí třetiny ve středu nehrál.

New York Rangers se i ve třetí sezóně po výluce probojovali do play off. Navázali na druhou polovinu loňského ročníku, v níž se soustředili především na obranu. Přes zajímavé letní posily však zároveň hodně ubrali v ofenzívě, čímž nečekaně přidělávali práci brankáři Lundqvistovi. Jágr sice zvítězil v klubovém kanadském bodování, ale i on zapadl do celkové koncepce, podle níž mužstvo hrálo. Zásadní bylo, že největší krize postihla klub na začátku sezóny a na přelomu kalendářního roku, což znamenalo, že ještě bylo dostatek času na nápravu. Zajímavé je, že Rangers ani v posledních dvou měsících nenavázali nějakou výrazně dlouhou vítěznou šňůru. Do play off vstoupili ale velmi dobře. Nenechali se na soupeřově ledě přestřílet a udrželi dostatečně dlouho klíčové vedení. Navíc se zaskvěl nejlepší nahrávač klubu Gomez, který mnoho sezóny oblékal pouze dres dnešního domácího týmu.

Kluby se ve stejném kole potkaly již před dvěma lety. New Jersey tehdy vyřadilo divizního soupeře v nejmenším počtu utkání. Letošní série pro něj nezačala dobře, ale bookmakeři bwin očekávají, že to dnes domácí klub napraví. Na výhru New Jersey vypsali kurs 2,25 . Hosté ve středu potvrdili, že se jim proti dnešnímu soupeři daří především ve třetích třetinách. Rangers se jistě nebudou chtít spokojit s jedním vítězstvím a budou se v kursu 2,55 snažit o druhé.

Reklama