Hlavní obsah

Vítkovice hostí v derby Opavu

Ani tento týden nechybí v pátečním fotbalovém programu předehrávka 2. české ligy. V ní přivítají sestupem ohrožené Vítkovice velkého aspiranta na postup do Gambrinus ligy - Opavu.

Článek

Vítkovice mají pouze o čtyři body více než v tuto chvíli sestupivší Ústí nad Labem. Na jaře mají Slezané prapodivné výsledky, jelikož nejdříve dokázali vyhrát v Čáslavi, ale následně pouze remizovali doma s Fulnekem. V podobném duchu se neslo i dalších 14 dní svěřenců trenéra Aloise Grussmanna; vyhrát se jim povedlo v Krči, ale pak doma podlehli poslednímu Třinci. Minulý týden utrpěli porážku 0:2 v Jihlavě, což se poměrně očekávalo. „První gól jsme si dali sami, při druhém míč prošel zdí, takže musím říct, že jsme si ty góly dali spíše sami,“ konstatoval po utkání kouč Vítkovic.

Grussman se dnes v zápase proti klubu, jehož barvy dlouhá léta hájil, bude muset obejít bez obránce Radima Derycha. Důležitý článek vítkovické sestavy totiž obdržel v zápase s Jihlavou osudovou osmou žlutou kartu.

Opava si letos vede rozhodně lépe než domácí. Jsou tomu tři roky, co spadla z Gambrinus ligy a ráda by se mezi českou fotbalovou elitu vrátila. Letos se prozatím Slezanům tento cíl daří plnit, jelikož jsou momentálně druzí s bodovou ztrátou na pražské Bohemians. Avšak nic stále nemají v kapse, jelikož popředí tabulky je hodně vyrovnané a o postup se stále pere dokonce stále sedm týmů.

Důležitý krok udělala Opava před 14 dny v Hradci Králové, kde zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem. Tento výsledek však svěřenci Jiřího Nečka nepotvrdili doma s Příbramí, která si ze samého východu republiky odvezla všechny tři body. „Dnes to bylo hodně o trpělivosti, kterou jsme my neměli. Naši hru svazovala po inkasované brance nervozita,“ řekl po zápase trenér Neček, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Tento souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 2.10. Myslíte si, že Vítkovice konečně zaznamenají kýžený úspěch a na svém hřišti zvítězí? Potom si vsaďte na domácí - kurs je 3.50. Remízu ocenili bookmakeři stejné společnosti kursem 2.90.

Reklama