Hlavní obsah

Barošův Portsmouth přivítá Newcastle

V 34. kole nejvyšší anglické soutěže změří síly šestý Portsmouth a dvanáctý Newcastle. Hosté mají na sestupové pozice 12bodový náskok, a tudíž jim už téměř o nic nejde. Pompeys cítí rozhodně větší motivaci v podobě boje o účast v příštím ročníku poháru UEFA.

Článek

Domácí se momentálně nacházejí ve velmi slušné formě, což potvrzují i výsledkově. Po výhrách nad Birminghamem a Aston Villou sice svěřenci trenéra Redknappa nestačili venku na Tottenham, ale chuť si spravili výhrami nad Wiganem a minulý víkend nad West Hamem. Jedinou branku proti Kladivářům vsítil 23letý chorvatský záložník Niko Kranjčar.

„Niko je úžasný hráč. Světová extratřída. Celkově jsme prožili výborný týden. Věřím, že na poslední výkony dokážeme navázat i proti Newcastlu,“ dodává Harry Redknapp, jehož mužstvo vyřadilo v semifinále FA cupu Bednářův West Bromwich a ve finále se může těšit na poměrně příjemného soupeře – druholigový Cardiff.

Do sestavy Pompeys se vrací jejich současná největší hvězda Jermain Defoe. Ten dostal z vážných rodinných důvodů naposled volno, ale nyní už je připraven rozšířit svou sbírku zatím sedmi jarních tref. Před týdnem proti West Hamu chyběli domácím záložník Lassana Diarra (kolenní vazy) a forvard Milan Baroš (kotník) a ani dnes není jejich start stoprocentní. Natažené kolenní vazy nejspíš nepustí do hry krajního záložníka Johna Utaku, jehož místo zaujme pravděpodobně univerzál Lauren.

Newcastle nepřijíždí do Fratton Parku rozhodně v poraženecké náladě a svému soupeři má co oplácet. V úvodu listopadu si totiž Pompeys odvezli z Newcastlu jasnou výhru 4:1. Hosté by jistě rádi pokračovali na nastolené vítězné vlně. Po remíze v Birminghamu Straky postupně zdolaly Fulham, Tottenham a naposled 3:0 Reading.

„Stále je o co hrát. Ztrácíme jenom 2 body na Tottenham a chceme je dohnat. Máme za sebou tři velmi povedená vystoupení a doufám, že si připíšeme i čtvrté,“ říká trenér Kevin Keegan, jehož mužstvo čekalo na výhru dlouhých 13 utkání a smolnou sérii zakončilo vítězstvím nad Fulhamem. Soupiska hostí hlásí dva návraty. Po prodělání virózy je opět fit obránce Steven Taylor, stejně tak jako nadějný záložník N´Zogbia, který laboroval se zraněním kolene. Nadále však trenér Keegan postrádá pětici Shay Given, Claudio Cacapa (oba třísla), James Milner (chodidlo), Stephen Carr (kolenní vazy) a Belozoglu Emre (kotník).

Ve vítězství domácího Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.95. O něco méně věří bookmakeři v úspěch Newcastlu s kursem 3.65. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, využijte kurs 3.20.

Reklama