Hlavní obsah

Anaheim má co zlepšovat

Během dlouhodobé části sezóny NHL se obvykle nejvíce zápasů odehrává v sobotu. V play off se dnes bude měnit celkové skóre pouze ve třech sériích. Převahu budou mít zápasy v západní konferenci. Detroit hodlá potvrdit dobrý vstup i ve druhém domácím zápase proti Nashvillu. Obhájce loňského celkového vítězství má naopak proti Dallasu co napravovat.

Článek

Anaheim nezačal sezónu dobře, ale v pravou chvíli vždy dostal ten správný impuls. Nejprve se v prosinci vrátil do sestavy obránce S. Niedermayer a pro rozhodující část ročníku i útočná ikona klubu Selänne. Klubu se od začátku února stalo pouze jednou, že nebodoval ve dvou zápasech v řadě. Na divizní titul to ovšem tentokrát nestačilo. Kačeři vstřelili vůči loňsku o více než padesát branek méně, ale zároveň se dokázali zlepšit i v obraně. Za ní se jako jednička sice pohyboval Giguere, ale v březnu často dostával šanci i Hiller. V úvodním zápase Anaheim potvrdil pouze svou střeleckou ochablost. Nechal se doma přestřílet a často vylučovat, za což byl náležitě potrestán. Po jednoznačné prohře lze očekávat, že se trenér rozhodne pro některé změny v sestavě a do hry se tudíž možná dostane i veterán Weight, který byl před dvěma roky jedním z klíčových hokejistů při cestě Caroliny na vrchol. Nejlepší střelec Anaheimu Perry však opět nejspíše nebude schopen nastoupit.

Dallas prožil závěr dlouhodobé části sezóny jako na houpačce. Po skvěle odehraném únoru následoval velmi špatný březen, který zapříčinil pád v divizi až na třetí místo. Celkově klub přesto mohl být spokojen, protože nastřílel v západní konferenci druhý nejvyšší počet branek při zachování solidní obrany. Přitom právě zranění důležitých obránců ho během dlouhodobé části mohla dosti limitovat. Nyní je již mimo hru jenom Zubov. Po únorových výměnách se jasnou brankářskou jedničkou Dallasu stal Turco, který se zaskvěl i v prvním zápase play off. Navázal na loňské výsledky, kdy jeho klub vítězil jenom tehdy, když on neobdržel žádnou branku. Tým tedy udělal první krok k tomu, aby zrušil počínající prokletí prvního kola. Od roku 1993 uspěl v osmi z devíti sérií, v nichž vyhrál první zápas.

Bookmakeři bwin očekávají, že se čtvrteční scénař opakovat nebude a domácí klub srovná se svým protivníkem krok. Anaheim je u nich v kursu 1,8 dosti velkým favoritem, protože na vlastním ledě patřil v dlouhodobé části k nejlepším. Hosté ale ve čtvrtek potvrdili, že na ledě svého soka nejsou bez šancí, což mu dali najevo už během základní části. Dnes si lze na další výhru Dallasu vsadit v kursu 3,5 .

Reklama