Hlavní obsah

AC Milán má jednu z posledních šancí

Je dosti pravděpodobné, že příští ročník Ligy mistrů bude bez nejúspěšnějšího klubu této soutěže za poslední roky. AC Milán totiž figuruje až na pátém místě Serie A a na příčku zajišťující alespoň kvalifikaci ztrácí momentálně čtyři body. Třetí Juventus vzhlíží na Rossoneri s osmibodovým odstupem a dnes se to jistě pokusí potvrdit ve vzájemném duelu.

Článek

Výhra by pro Starou dámu znamenala velmi pravděpodobnou účast v předkole Ligy mistrů, což se dá považovat za velký úspěch. Nikdo totiž moc nečekal, že Juventus bude po návratu do Serie A takhle vysoko. Svou kvalitu tým kolem Pavla Nedvěda jasně potvrdil před třemi týdny v Miláně, když porazil vedoucí Inter. Na tento výsledek však nenavázal minulý týden v Palermu, kde se sice dvakrát trefil do černého Alessandro Del Piero, ale Rosanero se střelecky prosadili hned třikrát.

Po delší době se dnes Juventus představí na domácím stadionu, pestřejší to bude o to zápas, že hned proti AC Milán. „Budeme hrát na vítězství, remíza by nic neřešila. Musíme uhájit náskok vítězstvím. Oni mají nazpátek brazilce Kaká. On je jeden z hráčů, kteří dokáží samy rozhodovat zápasy, musíme si dát pozor,“ řekl jasně záložník Mauro Camorenasi. V sestavě Juve se neobjeví klíčový muž Pavel Nedvěd, který není zcela ještě fit po otřesu mozku z posledního zápasu. Fit nejsou ani Jorge Andrade a Cristian Zanetti.

Milánské AC letos neprožívá dobrou sezonu. V Lize mistrů vypadlo hned v úvodním jarním souboji s Arsenalem, a jak už bylo zmíněno, ani z ligové soutěže Rossoneri nemohou být nadšeni. Na čtvrtou Fiorentinu ztrácí nyní čtyři body, ale zítra čeká Violu těžký zápas s Interem a dnešní úspěch by pro AC mohl znamenat velkou naději.

„Cestu do Ligy mistrů máme stále v našich rukou. Nedokážu si představit, že by Milán v Champions league chyběl. Dokud budeme mít byť jen teoretickou šanci, nevzdáme se,“ konstatoval kapitán Paolo Maldini, který sice nebude na hřišti chybět, ale defenzíva Rossoneri zdaleka kompletní nenastoupí; karetní tresty si musejí odpykat Alessandro Nesta a Kakha Kaladze, zranění jsou navíc Marek Jankulovski a Giuseppe Favalli. Nejlépe to nevypadá ani s útokem; svalové problémy má Pato a Ronaldo se ještě neuzdravil. Hrát nemůže ani další Brazilec Emerson, naopak fit je už Serginho.

Oba týmy patří mezi nejlepší v Itálii a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na AC Milán si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.90. Kurs na remízu má hodnotu 3.00 rovné a na vítězství Juventusu 2.35.

Reklama