Hlavní obsah

Leverkusen hraje se Stuttgartem o poháry

Bayern přivítá v Alianz Areně v generálce na finále poháru Borussii Dortmund. Také ve druhém nedělním zápase Bundesligy půjde o hodně. Leverkusen svede se Stuttgartem možná jednu z rohodujících bitev války o poháry.

Článek

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart  (neděle 17:00)

V dohrávce 28. kola přivítá na domácím trávníku Bayer 04 Leverkusen úřadujícího německého mistra VfB Stuttgart. Bayer nabitý seběvědomím, které načerpal v odvetném pohárovém utkání proti Zenitu Petrohrad, se chce pokusit zastavit v jarní části na plný plyn rozjetý Stuttgart.

Boj o pohárové příčky je stále napínavý. Mezi 2. místem (Schalke 48 bodů) a 8. pozici (Frankfurt 42 bodů) se to ještě může zamíchat jakkoliv. Leverkusen, který je momentálně na 6. místě v tabulce by se nyní zúčastnil poháru Intertoto. Stuttgart na pátém místě by hrál v Poháru UEFA. Samozřejmě si chce Bayer místa s německým mistrem co nejdříve vyměnit.

"Každopádně tento zápas musíme vyhrát" prohlásil Sergej Barbarez, který v zápase proti Zenitu Petrohrad odpočíval na lavičce a těší se, že v neděli zase vyběhne na domácí trávník.

I přes porážky v posledních třech utkáních (proti Bayernu, Frankfurtu a Dortmundu) má Bayer do konce sezóny docela dobré vyhlídky, jlavně díky výhodě čtyř domácích zápasů. Zbylé tři venku bude hrát v Bielefeldu, Duisburgu a Rostocku. V neděli nenastoupí vykartovaný Haggui a zraněný Carsten Ramelow.

Nálada mezi hráči Stuttgartu je výborná. Aby nebyla, když osm zápasů nepoznali porážku a šestrkrát plně bodovali. Jistě ale vědí, že bude dost těžké dosáhnout stanoveného cíle, udržet se na pohárové pozici. Protože je čeká ještě několik nepříjemných soupeřů. Zdolat Leverkusen nebude jednoduché. V neděli se bude muset trenér Armin Veh obejít bez svého nejlepšího útočníka Maria Gomeze, jeho léčení se asi ještě další týden protáhne. Za to ale Ludovič Magnin, Serdar Tasci a Sami Khedira se již plně zúčastnili klubového tréninku. Na plných devadesát minut to ale ještě nevypadá. Alternativou však můžou být při střídání. Jinak se může trenér Veh spolehnout na celý kádr.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:

Adler - Castro, Sinkiewicz, Friedrich, Sarpei - Vidal, Rolfes - Kießling, Barbarez, Schneider – Gekas

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:

Ulreich - Beck, Fernando Meira, Delpierre, Boka - Pardo, Hitzlsperger - Hilbert, Bastürk, Marica - Cacau

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 10

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund

Po "zázraku z Getafe" čeká na Bayern opět bundesligový zápas. V dohrávce 28. kola přivítá v Alianz Aréně dvanáctý Dortmund. Zároveň to bude jakási generální zkouška pro finále DFB Poháru, ve kterém se oba aktéři střetnou 19. dubna v Berlíně.

Teď jde ale o ligu a trenér Hitzfeld chce od svých hráčů tři body. A nejen Hitzfeld, ale také i sportovní ředitel Karl Heinz Rummenigge. "Svůj náskok devíti bodů musíme ubránit a možná i zvýšit" dodává. Ale proto, a to ví v Bayernu všichni, musí podat daleko lepší výkon, než v Getafe. "I když zápas ve Španělsku stál hráče dost sil, musí zítra zatnout zuby, ukázat charakter a morálku a zápas vyhrát." řekl ještě Rummenigge.

Hitzfeld ale věří, že hráči mimo jiné postupem do semifinále poháru UEFA nabrali potřebnou motivaci a to by jim mělo pomoct překonat únavu. Ne všichni však budou schopni do nedělního zápasu nastoupit. Otazníky visí nad nasazením Marcella Jansena a Francka Riberyho. Definitivně bude chybět Hamit Altintop (zlomená noha) a vykartovaný Mark van Bommel. Na druhé straně může Hitzfeld počítat s uzdraveným van Buytenem.

BVB, která čeká již 15 zápasů v Mnichově na vítězství, chce tentokrát Bayernu udělat čáru přes rozpočet. Po výhře nad Leverkusenem minulý týden se BVB nechce schovávat ani před vedoucím klubem a v Mnichově chce bodovat. Sporná otázka brankáře se nešťastným způsobem sama vyřešila. Gólman Borussie Roman Weidenfeller si při závěrečném tréninku natáhl vnitřní kolenní vaz a nebude tak v neděli k dispozici. Jeho místo zaplní Marc Ziegler. Dále není jistá účast Freie, kterého trápí lýtko a také Rukaviny, jež má zánět na palci u nohy.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:

Kahn (Rensing) - Lell, Lucio, Demichelis (van Buyten), Jansen (Lahm) - Sosa, Ottl, Zé Roberto, Schweinsteiger - Podolski, Klose

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:

Ziegler - Rukavina (Degen), Hummels, Wörns (Kovač), Dede - Kehl - Kringe, Tinga - Federico - Valdez, Petrič

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.30 - 7.90

Tip EuroFotbal.cz: 10

Reklama